Hoşgeldiniz  

Korolarda heyecan başladı

Semih Köken | 17 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Müzikseverleri bir araya getiren Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları, yaz tatili nedeniyle verdikleri çalışmalarına yeniden başladı.

**

Antalya Çağdaş Türk Müziği Topluluğu, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu ile ASKED Türk Müziği Korosu’nun üyeleri, yaz tatilinin bitmesinin ardından yeniden bir araya geldi. Şef Arzu Singer Dede’nin çalıştırdığı üç koronun üyeleri, yeni dönem çalışmalarına start verdi. Dede, ilk derse, sözleri Aşkın Tuna, besteleri Turhan Taşan’a ait duygu yüklü ve neşeli şarkılarla başladı.

ŞEHİTLERİ ANMA KONSERİ DÜZENLENECEK
ASKED Türk Sanat Müziği Korosu’nun ilk konserinin 16 Aralık Çarşamba akşamı Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda gerçekleşeceğini belirten Dede, “İl Emniyet Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu da ‘Şehitleri Anma Konseri’ne hazırlanacak. Geniş katılımlı planlanan bu konserimizi 23 Aralık Çarşamba akşamı sanatseverler dinleyecek” dedi.

Çağdaş Türk Müziği Korosu’nun da konser vereceğini vurgulayan Dede, bu konsere, eserleri seslendirilecek söz yazarları ve bestekârlarının da davet edileceğini söyledi. Dede, Türk sanat ve halk müziklerinden uzaklaşan gençlerin ilgisini çekebilmek için de çaba gösterdiklerine de vurgu yaptı. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle