Hoşgeldiniz  

Korkuteli’nin patatesi Dubai’ye gidecek

Semih Köken | 19 Ekim 2015 | Yaşam A- A+

Antalya’nın Korkuteli ilçesi’nde üretilen yayla patatesi Dubai’ye gönderilecek.

Korkuteli ‘nde Mantar, Elma ve Armut’tan sonra patates hasadı da başladı. Manay ovasında hasadı yapılan patates Dubai’ye gönderilecek. Korkuteli’nin Osmankalfalar ve Manay ovasında Abdurrahman Köken tarafından üretilen yayla patatesi hasadındaki verimlilik ve fiyatlar üreticinin yüzünü güldürdü. Patates üreticileri yaylada hasadın başladığını, verimin güzel ve fiyatların iyi olduğunu belirtirken, son günlerde sık sık dile getirilen mildiyö hastalığının olmadığını belirtti. Toprak altı kilo fiyatının 1 TL olduğunu belirten yayla üreticileri ürünlerine depo da yaptıklarını söyledi.

Patates üreticisi Abdurrahman Köken, “Bu yıl havaların ideal şartlarda gitmesi yayla havasının, toprağının ve suyumuzun verdiği özellikler ile ürünlerimiz de rekolte çok iyi. 1 dönüm tarlada 7-9 ton arası verim alabiliyoruz. Bugün hasadını yaptığımız patateslerimiz yayla sezonun ilk patatesi” dedi.

Üretici olarak tonajdan memnun olduklarını ifade eden Köken, ürününü toprak altı 1 TL’den alıcısı bulunduğunu ve fiyatların da geçmiş yıllara oranla daha iyi olduğunu dile getirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle