Hoşgeldiniz  

Konyaaltı Belediyesi THM, bir ilke imza attı

SEMİH KÖKEN | 15 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

“Oyunlu Türküler Konseri”yle Antalya’da bir ilke imza atan Konyaaltı Belediyesi Türk Halk Müziği Korusu, bir birinden değerli eserleri her yörenin kendine özgü halk oyunu ile seslendirdi.

Konyaaltı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, beş ay gibi kısa bir süre içinde 6 salon konseriyle sahne aldı. Son olarak Konyaaltı Belediyesi Fesllikan Salonu’nda sahne alan Konyaaltı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, “Oyunlu Türküler Konseri”yle Antalya’da bir ilke imza attı.

Ahmet Yiğit Aktı’nın şefliğinde sahne alan Konyaaltı Belediyesi THM Korosu Aşık Veysel, Muharrem Ertaş, Neşat Ertaş ve Aşık Mahsun-i gibi bir birinden değerli sanatçıya ait 16 Türküyü, HDN Kültür ve Sanat Derneği Halk Dansları Gösteri Ekibi, folklorik oyunlarıyla seslendirdi.

Azerbaycan, Rumeli, Kıbrıs, Trakya, İçanadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Teke yörelerine ait bir birinden değerli Türkülerin seslendirildiği konser, halk oyunları ekibinin gösterileriyle de şölene dönüştü. Konyaaltı Belediyesi Türk Halk Müziği Korusu ve Konyaaltı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, 13 Haziran Cumartesi günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik Parkı’nda birlikte sahne alacak.  DSC_8615 DSC_8672 DSC_8700

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle