Hoşgeldiniz  

Köfte diye at eti yedik

SEMİH KÖKEN | 23 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

  1. GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı et ve süt ürünleri, takviye edici lar ve benzeri ürünler, zeytinyağı, bal, alkolsüz ve alkollü içecekler, kahve, çikolata ve tahin üretiminde taklit ve tağşiş yapan işletmeler ile ürünlerini açıkladı. Bakanlık’ın açıklamasına göre; İstanbul, Ankara, Bursa ve Sakarya’da üretim yapan 7 firmanın sucuk, köfte, pişmiş kavurma, Ayvalık tostu ve çiğ etlere at eti ve tek tırnaklı eti koyduğu belirlendi. Toplam171 parti üründe hile yapıldığı ortaya çıkarken, bu ürünleri üreten firmalara 14 bin 649’ar lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Bakanlık’ın açıklamasında, taklit ve tağşiş yapılan ürünler şöyle sıralandı:
YOĞURDA NİŞASTA:
35 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği 18’i yoğurt, 46’sı peynir, 8’i tereyağı, 1’i kaymak olmak üzere 73 parti üründe, bitkisel yağ ve nişasta tespit edildi.PİDEYE SAKATAT:
51 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği aralarında köfte, dana eti, sucuk, dana kavurma, kıyma, beyti kebap, kıymalı börek, pide harcı, döner ve tavuk kıymanın bulunduğu 59 parti üründe at eti, kanatlı eti, sakatat, deri dokusu tespit edildi.

ÖLDÜRÜCÜ MADDE:
21 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği 28 takviye edici gıda ürününde, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulma ve değiştirilme tespiti yapıldı.

ZEYTİNYAĞINA YAĞ ASİDİ:
14 gıda işletmesinin 27 parti ürününde yağ asidi tespit edildi. Balda da 8 gıda işletmesinin 10 parti ürününde hile yaptığı açıklandı. Ayrıca, alkolsüz içeceklerde kişilerin sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan 2 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği 8 parti ürüne, kahvede 2 gıda işletmesi ve bunların ürettiği 3 parti ürüne, çikolata, alkollü içecek ve tahinde de 1 işletmenin 1 ürününe ait bilgiler kamuoyuna duyuruldu.

İşte o sahtekarlar
Ürünlerinde at ve tek tırnaklı eti çıkan markalardan bazıları şöyle:
 İbrahim Usta Dürüm Kokoreç: Yıldırım/Bursa
 Gözde Kasap: Esenyurt/İstanbul
 Tostçum Gıda: Yenimahalle/Ankara
 Savaş Demirel Gıda: Hendek/Sakarya
 Hendek Et-Balık Tavuk: Hendek/Sakarya
 İstko Kasabımız: Bayrampaşa/İstanbul
 Şimşek Gıda: Kartal/İstanbul

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle