Hoşgeldiniz  

Kızıma Başkasının Verici Olmasına İzin Veremezdim

Semih Köken | 20 Ağustos 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya‘da diyaliz hastası kızı 18 yaşındaki Zeynep Mert‘i böbreğiyle yaşama bağlayan 37 yaşındaki Fatma Mert, “Başkasının verici olmasına izin veremezdim” dedi.

Şanlıurfa‘da oturan 6 çocuklu Fatma- Yusuf Mert çiftinin, doğuştan böbrek yetmezliği teşhisi konulan kızları Zeynep Mert‘in bir böbreği ameliyatla alındı. Diğer böbreği ise 2 yıl önce damar sorunları nedeniyle yetersiz kalınca diyalize girmeye başlayan Zeynep Mert,Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 3 ay önce tedaviye alındı.

Son testleri sonunda acil nakil olması gerektiğinin bildirilmesi üzerine aile bireyleri, Zeynep’e bağışçı olmak için gönüllü oldu. “Kızımın yaşaması için ne gerekiyorsa yaparım” diyerek, gerekli testlerin yapılmasını isteyen anne Fatma Mert, bir başkasının verici olmasına izin vermeyeceğini söyledi. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkez Müdürü Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu ve ekibi tarafından yapılan ameliyatla, anneden alınan böbrek, kızı Zeynep’e başarıyla nakledildi.

‘GÜNÜN BİRİNDE BÖBREK GEREKECEĞİNİ BİLİYORDUM’

Kızına günün birinde böbrek gerekeceğini bildiğini söyleyen Fatma Mert duygularını şöyle dile getirdi:

“Çünkü doktorlar o doğduğunda böbreklerinin her ikisinin de hastalıklı olduğunu söylemişti. Diğer çocuklarım da verici olmak istedi, fakat buna izin veremezdim. Tek korkum yıllar önce geçirdiğim guatr ameliyatının engel olabileceğiydi. Yapılan testlerde sakınca olmadığı anlaşıldı. Ben de kızım da çok mutlu olduk. Nakil sonrası ikimiz de çok iyiyiz. Kızım sağlığına kavuştu mutluyuz.”

BABA: MAZLUMLARIN DUASI SAYESİNDE

Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Meclis Üyesi olan baba Yusuf Mert de şunları anlattı:

“4 yıldan bu yana savaştan kaçan zor durumdaki Suriyelilere insani yardımlarda bulunuyoruz. Biz aile olarak mazlumların dualarını aldığımıza inanıyoruz. Biz onlara yardım ediyoruz, bunun karşılığı olduğuna inandığım nakil olayı gerçekleşti ve evladımızı yeniden kazandık. Nakli gerçekleştiren doktorlarımıza, sağlık çalışanlarına ve Antalya‘ya gelmemizde katkısı olan Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği başkanına teşekkür ediyorum.”

RAHAT RAHAT SU İÇECEK

Zeynep Mert de annesinin kendisi için yaptığı fedakarlığın karşılığını ödeyemeyeceğini belirterek, “Çok mutluyum. En çok su içme konusunda yaşadığım sıkıntıdan kurtulacağım için mutluyum. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Böbrek naklini gerçekleştiren Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu, iki yıldır diyalize bağlı yaşayan Zeynep Mert‘in, artık diyalizden uzak sağlıklı bir hayat yaşayacağını kaydetti. –Antalya

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle