Hoşgeldiniz  

Kimse yoksa Büyükşehir var

SEMİH KÖKEN | 16 Şubat 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

evde bakım (4)Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından 2005 yılında başlatılan Evde Bakım Hizmeti, 10 yıldır zor durumdaki vatandaşların en büyük destekçisi. Halen 2 bin 732 vatandaşın faydalandığı örnek sosyal projede yaşlı ve engellilerin bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Doktor ve hemşireler tarafından periyodik olarak ziyaret edilen hastalar muayene edilerek, kişisel bakımları yapılıyor. Tıbbi malzeme desteği sağlanan hastalara tansiyon takibi, idrar sondası uygulaması, serum takma, enjeksiyon, tetkik için kan ve idrar alma, pansuman gibi işlemler uygulanıyor. Hastaneye gitmesi gereken hastalar için ilgili bölümden randevu alınıyor. Ambulans desteği verilen hasta, hastanede daimi olarak bulunan bir ekip tarafından karşılanarak, işlemlerde kendisine yardımcı olunuyor.

Hayatı kolaylaştıran hizmet

Bu hizmetlerin yanı sıra belediyenin yaşlı bakım elemanları, yaşlı ve engellilerin öz bakımlarını, tırnak kesimini, yemeklerini, ev temizliklerini ve alışverişlerini yapılıyor. Aynı zamanda elektrik ve su faturalarını yatırmalarına yardımcı oluyor. Evlerinde sıhhi tesisat sorunu varsa görevli teknik eleman tamiratını yapıyor. İhtiyaç sahibi hastalara alt bezi ve havalı yatak yardımı veriliyor. Evde sağlık hizmetleri kapsamında doktor kontrolünün yanı sıra diş tedavisi de yapılıyor. Yaşlı ve engelli vatandaşların ayağına giden diş doktoru dolgu, diş çekimi, diş taşı temizleme gibi işlemleri yapabiliyor.

Ücret alınmıyor

Evde bakımı gerçekleştirilen hastaların tüm bakım ve tedavileri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Evde bakım hizmetinde 2 doktor, 8 hemşire, 10 hasta bakım elemanı, 1 teknik eleman, hastane personeli ve şoför olmak üzere 35 kişi görev alıyor. Hizmetten büyük memnuniyet duyan vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür ederek, “Başkanımızdan Allah razı olsun, onu başımızdan eksik etmesin” dedi.

Vatandaş çok memnun

Evde sağlık hizmetinden faydalanan engelli Tufan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin hediye ettiği akülü araçla sevince boğuldu. Çok istediği akülü aracına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Yılmaz, “Hareketlerim artık daha özgür olacak. En büyük eğlencem televizyondu. Sinemaya gitmeyi çok sevmeme rağmen, kendi başıma gidemiyordum. Eve mahkum kalıyordum. Artık sinemaya tek başıma gidip gezebileceğim” diye konuştu.

111 yaşındaki yaşlı çınar

Evde bakım hizmetleri kapsamında 100 yaş üzeri 11 hastaya hizmet veriliyor. Bunlardan biri de 111 yaşındaki Hatice Taşkın. 20 yıl önce görme yeteneğini kaybeden asırlık çınar, ancak insan yardımıyla tuvalet ve diğer ihtiyaçlarını görebiliyor. Hatice ninenin en büyük destekçisi de Evde Bakım Hizmetleri elemanları. Büyükşehir Belediyesi’nin temizliğinden, yemeğine her türlü ihtiyacını gördüğü Hatice Taşkın,  “Bu hizmeti sağlayanlara her gün dua ediyorum” diyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle