Hoşgeldiniz  

Kenan Çelik: Çocuklarda cinsel istismar yanlış zeminde tartışılıyor

Semih Köken | 26 Nisan 2016 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Kenan Çelik: Çocuklarda cinsel istismar yanlış zeminde tartışılıyor

EĞİTİMCİ Kenan Çelik, çocuk istismarının önüne geçilmesi için Milli Eğitim Müfredatı’na yeni maddeler konulması gerektiğini söyledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Nisan ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı konuşan Adalya Koleji kurucusu Kenan Çelik, gündemi yoğun şekilde meşgul eden çocuk istismarının altında yatan nedenleri barkovizyon eşliğinde anlattı. Çocukların cinsel istismar edilme tartışmasının yanlış zeminde yürütüldüğünü söyleyen Kenan Çelik, “Asıl önemli olan devletin ortak aklı yaratmasıdır. Bu ortak aklı da sağlıklı bir şekilde uygulayabilmeli. Bu siyaset üstü bir konudur. Canımız, ciğerimiz olan çocuklarımızın bu tür durumlarla karşılaşmamasını, karşılaşırlarsa da bunları gelecek hayatlarında minimize etmeyi hedeflemeliyiz” dedi.

Araştırmaların cinsel istismar mağduru çocukların istismarcıları yakınlık derecelerine göre sınıflandırdığını belirten Kenan Çelik, “Bu istismarcıların yüzde 25’i birinci ve ikinci derece yakın akraba. Yani baba, amca, dayı, enişte, ağabey, üvey ağabey gibi kişilerden oluşuyor. Yüzde 63’ü de çocukların yakın tanıdığı kişiler. Yüzde 12’sinin ise yabancı insanlar tarafından istismar edildiğini gösteriyor. Bu konuda bizim yapmamız gereken şey, Milli Eğitim Müfredatı’na yeni maddeler konulmasından geçiyor. Çocuklarımıza anaokulundan, ilkokul birinci sınıftan başlayarak vücutlarının kendilerine özel olduğunu anlatmalıyız. Bu müfredatta yer almalı ve uygulama aşamasına geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konu umarım devlet büyükleri tarafından dikkate alınır” diye konuştu.96f619a4833269c4989f0a7db2a0766c

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle