Hoşgeldiniz  

Kayıp Turistler Kurtarıldı

SEMİH KÖKEN | 09 Mayıs 2014 | Yaşam A- A+

Kemer’in Tekirova Mahallesi’nde yürüyüş için çıktığı ormanlık alanda düşerek yaralanan turistin kurtarılması için jandarma ekipleri adeta seferber oldu. Jandarma, vatandaşlar, arama kurtarma ve sağlık ekipleri tarafından kurtarılan yabancı turist, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Ayrıca, Beldibi Delikdağ Mevkiinde yürüyüş yapan ve bölgede kaybolan 2 yerli turist de ekiplerce kurtarıldı.

Çek Cumhuriyeti’nden Kemer’e tatile gelen 40 yaşındaki Jan Kriz, bir işletmeden araç kiraladı ve Çıralı istikametine doğru yola çıktı. Yol kenarında aracını park eden yabancı turist, tarihi Likya Yolu üzerinden Yanartaş’a yaya olarak gitmek istedi. Jan Kriz, 1 kilometre yürüdükten sonra düşerek, ayağından yaralandı. Kriz, cep telefonuyla 112 Acil Servis Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Acil Servis Merkezi ise, durumu Tekirova Jandarma Karakol Komutanlığı’na bildirdi. Jandarma, 2 ekip oluşturarak kurtarma operasyonunu başlattı. Harekete geçen jandarma, Acil Çağrı Konum Belirleme Sistemi ile Kriz’in bulunduğu koordinatı cep telefonu sinyaliyle belirlemeye çalıştı. Jandarmaya, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), gönüllü vatandaşlar ve sağlık ekipleri de destek verdi. Ekipler, önce turistin Çıralı yolu üzerine park ettiği otomobili buldu. Bölgede arama çalışmalarını genişleten ekipler, gece saat 22.00 sıralarında yaralı turiste ulaştı. Ayağında çıkık olduğu belirlenen turist, buradaki ilk muayenesinin ardından Kemer Özel Yaşam Hastanesi’ne götürülerek, tedaviye alındı. Yabancı turist, kendisine yardım ederek kurtaran ekiplere teşekkür etti.

BELDİBİ’NDE KAYBOLDULAR

Bir diğer kurtarma operasyonu da Beldibi’nde gerçekleştirildi. Tatil için Antalya’ya gelen 32 yaşındaki Volkan Kaymak ve 35 yaşındaki Tansel Yıldırım, Konyaaltı’nın Hisarçandır köyünden yürüyüşe çıktıktan iki gün sonra Kemer’in Beldibi Mahallesi, Delikdağ mevkiinde yollarını kaybetti. Suları tükenen yerli turistler, yetkililerden yardım istedi. Olay yerine gelen Beldibi Jandarma Karakol Komutanlığı ve AFAD ekipleriyle rehber Nurettin Ardıç’ın telefon sinyalinden yerlerini tespit ettikleri tatilciler kurtarılarak Göynük Kanyonu’na indirildi. Tansel Yıldırım, yürüdükleri patika yoldaki işaretleri kaybettiklerini belirterek, “Jandarmaya haber verdik. Su sıkıntısı yaşadık. İnternetten buradaki dere yatağını bulduk. Bize yardım eden tüm ekiplere teşekkür ederiz” dedi. Sağlık durumları iyi olan tatilcilerin, bitkin bir halde oldukları dikkat çekti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle