Hoşgeldiniz  

Kart uygulamasında vatandaş mağdur olmayacak

Semih Köken | 25 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, toplu ulaşımda kullanılan elektronik kart sisteminin sorunsuz şekilde işlemeye devam ettiği, dolum yapılan kartlarda bulunan paraların yeni sisteme geçildiği zaman da kullanılabileceği bildirildi.

Tamamen hukuki zemin üzerinde devam eden bir süreç ile toplu ulaşımda kullanılan kart sistemi nedeni ile toplanan paraların yönetiminin kayyum denetimine alındığı belirtilen açıklamada, “Kart sistemini yürüten şirket değil, toplanan paraların bulunduğu hesapların yönetimi kayyum tarafından yürütülmektedir. Mevcut sistem uygulamaya aynen devam ettiği için elektronik kartlar kullanılamaya devam edecektir. Vatandaşların ve ulaşım esnafının sorun yaşamaması için gerekli önlemler Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmıştır. Kart sisteminde herhangi bir kargaşa ya da kaos yaşanması söz konusu değildir. Kartlarda bulunan paraların geçersiz olacağı, yeni yapılan dolumların iptal edileceği gibi iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. İsteyen vatandaşlarımız kart dolum işlemlerini yapabilir. Dolum işlemleri yapan vatandaşların kartlarındaki miktarlar her zaman kullanılabilecektir. Yeni sisteme geçildikten sonra kart sahiplerinin kartlarında kalan miktar aynı şekilde yeni sistemde de kullanılabilecek, kart değişimi olsa bile vatandaşlarımıza ek bir mali külfet getirilmeyecektir. Toplam Antalya’yı kapsayacak yeni sistem için çalışmalar da devam etmektedir” denildi.
Sürdürülen yeni sistem çalışmalarının en kısa süre içinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağı belirtilen açıklamada, yeni sistemin sahibinin Antalya Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu Ulaşım A.Ş. olacağı, yeni sisteme geçinceye kadar mevcut sistemin işleyeceği kaydedildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle