Hoşgeldiniz  

İSMAİL BALABAN’A DESTEK YAĞMURU

Semih Köken | 23 Mart 2021 | Yaşam A- A+

İSMAİL BALABAN’A DESTEK YAĞMURU

Survivor’da ünlüler takımında mücadele eden Antalya’nın başpehlivanlarından İsmail Balaban’ın karşı takım oyuncularıyla gerginlik yaşadığı esnada gönüllüler takımından Uğurtan Dora’nın ünlü sporcu için kullandığı, “Anca zenne gibi oynarsın” ifadeleri güreş camiasının tepkisini çekti. Türkiye Güreş Federasyonu, Uğurtan Dora’yı kınayan bir açıklama yaptı.

Antalya’nın başpehlivanlarından İsmail Balaban’ın, Survivor’daki başarıları herkes tarafından takdirle karşılanıyor. Geçtiğimiz günlerde İsmail Balaban ile gönüllüler takımda yer alan Uğurtan Dora arasında yaşanan bir gerginlik Türkiye’nin gündemine oturdu. Tartışma sırasında Uğurtan Dora’nın ünlü sporcu için kullandığı, “Anca zenne gibi oynarsın” ifadeleri her kesimin tepkisini çekti. Türkiye Güreş Federasyonu, Survivor 2021’de Uğurtan Dora’nın güreşçi İsmail Balaban’la girdiği tartışma sırasında kullandığı kelimeler nedeniyle bir açıklama yaptı. Uğurtan Dora’yı kınayan Federasyon, “Survivor 2021’de Ünlüler Takımı’nda mücadele eden Başpehlivan İsmail Balaban önceki gün karşı takım oyuncularıyla gerginlik yaşamış, gönüllüler takımından Uğurtan Dora ünlü sporcu için çirkin ifadeler kullanmıştır. Bu ifadeleri Türkiye Güreş Federasyonu olarak kınıyoruz” dedi.

“İSMAİL’İN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Yapılan açıklamada İsmail Balaban’ın yanında olduklarını belirten Güreş Federasyonu, “İsmail Balaban bu yarışmaya kendi isteği ile gitmiştir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı güreşçimize bu tür hakaretler yapılmasını uygun görmüyoruz. Yaklaşık 670 yıllık bir geçmişe sahip olan Kırkpınar yağlı güreşleri bizim kültürümüzün bir parçasıdır ve ata sporumuzdur. Yağlı güreşler, içinde sevgi, saygı ve hoşgörüyü barındırır. Bu değerler bir güreşçi için her zaman kazanmaktan daha önemlidir. Bu felsefe daha küçük yaşta pehlivanlara verilir. İsmail Balaban’da bu kültürle yetişmiş, ahlaklı bir başpehlivanımızdır. O hakareti yapan kişiyi kınıyor, İsmail Balaban’ın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

Uğurtan Dora’nın İsmail Balaban’a yönelik, “Soytarı”, “Zenne gibi oynarsın ancak” gibi ifadeleri sporseverlerin tepkisine neden oldu.

“NE KAZANIYORSA BEN VERECEĞİM”

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Balaban’ın yarışmayı bırakması gerektiğini belirterek “Programı bıraksın gelsin, ne kazanıyorsa desteği ben vereceğim. Kırkpınar Ağası olarak söylüyorum, kendini orada küçük düşürmesin yapılan saygısızlıklara boyun eğmesin. O Türkiye’nin başpehlivanı” dedi.

“PROGRAMA KATILMASI YANLIŞ”

Eski başpehlivanlardan Abdullah Ersoy da “Bu programı protesto edip şampiyonumuzu çekmeliyiz” dedi. Bir diğer eski başpehlivan Davut Arslan da Balaban’ın programa katılma kararının yanlış olduğunu savundu.

GÜREŞ KARİYERİ

2012: Kırkpınar Başaltı üçüncülüğü

2013: Kırkpınar başpehlivanlığı

2014: Kurtdereli başpehlivanlığı

2014: Kırkpınar ikinciliği

2015: Kurtdereli ikincliği

2016: Kurtdereli üçüncülüğü

2017: Kırkpınar başpehlivanlığı

2018: Kurtdereli başpehlivanlığı

2019: Elmalı Yağlı Güreşleri ikinciliği

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle