Hoşgeldiniz  

İş hayatına uyum semineri

Semih Köken | 17 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘İş Hayatında Uyum Semineri’, il müdürlüğünün toplantı salonunda gerçekleştirildi.

**

Koruma ve bakım altındaki gençlerin istihdamına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında düzenlenen seminerde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Psikolojik Danışmanı Nevzat Özer, korunma ve bakım altında kalmaktayken reşit olarak ayrılan çocukların kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını söyledi.

İŞ HAYATINA BİLİNÇLİ VE UYUMLU BAŞLANGIÇ
Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen İş Hayatına Uyum Semineri’nde kamu görevlisi olarak göreve başlayacak ve halen çalışan gençlere hitap eden Nevzat Özer, “Bu tür seminerlerde, kamu görevlisi olarak göreve başlayacak gençlerin, müstafi (kendi isteğiyle işten ayrılmak) olarak devlet memurluğundan ayrılma risklerini engellemek, yeni görevlerine uyumlarını kolaylaştırmak, çalışma koşulları ve uymaları gereken hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, iş hayatına bilinçli ve uyumlu başlamalarına sağlamak amaçlanmaktadır” dedi.

İZLEME VE REHBERLİK BİRİMİ KURDUK
Psikolojik danışman Nevzat Özer, kuruluşlarında korunma ve bakım altında kalan, 3413 sayılı yasa gereği kamu kurumlarına ataması yapılan kişilerin her zaman yanlarında olduklarını belirterek şöyle konuştu: “Bu kişilerin gerek iş, gerek aile, gerekse diğer sosyal yaşamlarında gerekli gördükleri rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini her zaman yapıyoruz. Bu konuyla ilgili, bakım sonrası izleme ve rehberlik birimini kurduk. Bu birime her kuruluştan birer uzman personel görevlendirmesi yapılarak bir komisyon oluşturduk. İlgili komisyon belirli peryotlarda toplantılar yaparak olumlu çalışmalar sürdürüyor. Kurum bakımı sonrası kamu kurumlarına devlet memuru olarak atanan bireylerin hayata ve her türlü sosyal hayata entegrasyonları bizim için son derece önemli.”

İş Hayatında Uyum Semineri’ne, Nevzat Özer’in yanı sıra, avukat İsmail Duygulu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Erdal Kaçmaz, İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Adem Özer ve Yurttan Ayrılanlar ve Yakınları Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şerife Sarı katıldı. (DHA)

b0d4c58a0aa6f1a276ae0c35683591b5

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle