Hoşgeldiniz  

Haydar Cümbüş Amca Toprağa Verildi.

Semih Köken | 06 Şubat 2016 | Yaşam A- A+

Haydar Cümbüş Amca Toprağa Verildi.

İnşaat Yüksek Mühendisi, tarih araştırmacısı, çevirmen ve yazar Mustafa Haydar Kerrar Cümbüş, 83 yaşındaki Kemer sevdalısı dün sabah vefat etmişti. Merhumun cenazesi, bugün saat 10:00’da Kuzdere Mahallesi’ndeki Tekke mezarlığında toprağa verildi.
Kuzdere mezarlığında yapılan cenaze törenine Kemer Belediye Başkan Vekili Ahmet Ali Güven, Meclis Üyeleri Mustafa Bilici ve Halit Çilengir, Almanya’dan gelen çocukları ve az sayıda vatandaş katıldı.
HAYDAR CÜMBÜŞ KİMDİR
Cümbüş adlı müzik enstrümanının mucidi olan ve soyadının bizzat Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından verildiği bilinen Zeynel Abidin Cümbüş ile Naciye Ayşe Sultan’ın oğlu olan Haydar Cümbüş, 1933 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiş, İTÜ İnşaat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1971 yılına kadar Türkiye’de çalışmış, daha sonra Almanya’ya giderek çalışma hayatına orada devam etmişti.
Almanya’dan yurda döndükten sonra Kemer’e yerleşen Haydar Cümbüş, Birinci Dünya Savaşı’nın gizli kalmış ayrıntılarını içeren ilk kitabını Türkçeye kazandırmıştı. İkisi basılmış, biri basım aşamasında üç kitap kazandırdı.
Mekanı Cennet olsun,,,,,,,

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle