Hoşgeldiniz  

Hastaneler de normale dönüyor

SEMİH KÖKEN | 09 Haziran 2020 | Yaşam A- A+

ANTALYA’da koronavirüsle mücadelede İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde pandemi hastanesi olarak ilan edilen 25 hastaneden 14’ü, pandemi kapsamından çıkartıldı.

Hastaneler de normale dönüyor

Koronavirüs salgınına karşı İl Sağlık Müdürlüğü’nün mart ayından itibaren aldığı önlemler kapsamında il genelindeki 17’si kamu, 28’i özel olmak üzere 45 hastaneden 25’i, pandemi hastanesi ilan edildi. Nüfusa oranla Türkiye’de en düşük vaka sayısına sahip il olan Antalya’da, 1 Haziran’dan itibaren başlatılan normalleşme sürecine pandemi hastaneleri de dahil edildi.

Kamu ve özel 45 hastanede 11 bin 228 sağlık personelinin görev yaptığı Antalya’da 25 olan pandemi hastanesi sayısı 11’e düşürüldü. Çoğunluğu özel hastaneler olmak üzere toplam 14 hastane pandemi hastanesi kapsamından çıkartıldı. Pandemi kapsamından çıkartılan hastaneler, sosyal mesafe, hijyen ve maske gibi kurallara uygun olarak, koronavirüs dışındaki diğer alanlarda hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Kapsamdan çıkartılan hastaneler, ‘Hastanemiz pandemi kapsamından çıkarılmıştır. Halkımıza güvenli bir ortamda hizmet vermeye devam edilmektedir’ şeklindeki duyurularla da alınan bu kararı hastane girişlerinde duyuruyor. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Manavgat Devlet Hastanesi, Kepez Devlet Hastanesi, Finike Devlet Hastanesi, Serik Devlet Hastanesi, Kumluca Devlet Hastanesi gibi devlet hastaneleri pandemi kapsamında hizmet vermeye devam ediyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle