Hoşgeldiniz  

Hakkı Tatoğlu  İlkokulu Projelerle Fark Yaratıyor

Semih Köken | 24 Mayıs 2021 | Yaşam A- A+

Hakkı Tatoğlu  İlkokulu Projelerle Fark Yaratıyor

 

Proje çalışmaları hakkında bilgi veren  Antalya –Muratpaşa Hakkı Tatoğlu İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Gülsüm ATİLE 2020- 2021  Eğitim Öğretim yılında Minik Kelebekler  sınıfında eTwinning  ve Erasmus KA 101 Gelecek STEM’le  Gelecek projeleri uygulamış olup ; Sınıfında robotik kodlama STEM yaklaşımları ve arttırılmış gerçeklik uygulamalarını web 2 araçlarıyla  velileriyle tanıştırarak verimli bir eğitim yılı geçirmiştir.

S.T.E.A.M TASTİC projesi Avrupa eTwinning prize ödülü alarak 0-6 yaş kategorisinde 2. Oldular. Türkiye ’ den 6 öğretmen ödül aldılar.

STEM Keşif haftası “Future Will Come With STEM Gelecek STEM’le Gelecek “ Okulumuz erasmus ve eTwinning projesi ressam robot , sonbahar robotu yaptık .

FOR  A WORLD Bir Dünya İçin  :   İklim değişikliği ve bilinçsiz tüketim nedeniyle tahrip olan ve azalan ormanlarımızı korumak ve yeniden üretmek için ne yapabiliriz? Çalışmaları yaptık. Tohumdan fidana isimli STEM keşif haftası yarışmasına katıldık.

 

DIGITAL STEM : Çocuklar için medya okuryazarlığı nedir, amacı kitle iletişim araçları ve sosyal medyanın olumlu ve olumsuz etkileri konusunda farkındalık yaratmaktır.
Medya okur Yazarlığı; kitle iletişim araçlarının, mesajları doğru kavrayabilme yeteneğine sahip olması, gerçek dünya ile medya dünyası arasındaki farkı, kişilere gerçek dünya ile medyanın yarattığı dünya arasındaki sınırı tanıma yeteneği kazandıran donanıma sahip olması .
Yaparak yaşayarak öğrencilerimizin farkındalığını artırmak için medya eğitimi ile birlikte bir tasarım modeli kullanmak.STEM yetkinlikleri; Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Okuryazarlık, öğrenme ve yenilenme Beceriler Yaratıcılık ve yenilikçilik eleştirel düşünme ve problem çözme iletişim ve işbirliği Bilgi, Medya ve teknoloji Becerileri bilgi okuryazarlığı medya okuryazarlığı farkındalık geliştirmektir.

 

 

S.T.E.A.M  Voyage Of Little Explorers : Küçük Kaşiflerin STEAM Yolculuğu ;

Bir kaşifin STEAM yolculuğundaki maceraları bu projenin konusu olacak. Bu projenin amacı, 21. yüzyıl niteliklerini desteklemek, öğrencilerin bilimsel düşünme, yaratıcılık, keşfetme, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek ve STEM disiplinlerini yenilikçi ve girişimci bireyler olarak benimsemektir.
Amacımız öğrencilerin STEAM ile günlük yaşam sorunlarına çözüm bulma becerisi kazanmalarını sağlamak; fen, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarında proje bazlı ve probleme dayalı öğrenme, tasarım modeli ve yöntemleri ile disiplinler arası geçiş öğrenimi sağlamaktır.

Projede ilkokul öğrencilerinin yaşadığı çevrenin farkında olan medyayı doğru okuyup yorumlayabilen, kitle iletişim araçlarını tanıyıp verdikleri mesajları analiz edebilen, sorgulayıp anlayabilen eleştirel bakış açısı kazanıp araştıran, yaratıcı düşünen , problem çözebilen sorumlu ve bilinçli, bir medya okuryazarı olmaları sağlanmakta.

, “Tree Of Life Wisdom And Stem (Hayat Ağacında Bilgelik ve STEM )Proje Kurucularımız Gülsüm Atile ve Apostolia Beka önderliğinde 13 proje ekibi üyemiz tarafından yürütülen eTwinning Projemiz, STEM Keşif Haftasında  STEM DİSCOVERY WEEK 2021 bloğunda sıfır atıktan yaptığımız rüzgar tribünü tasarımlarımız ile yarışmaya katıldık.

 

STEM Keşif Kampanyası, Scientix tarafından düzenlenen ve Avrupa ve dünyanın dört bir yanındaki projeleri, kuruluşları, kütüphaneleri, okulları, üniversiteleri ve gençlik kulüplerini bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında kariyer ve çalışmaları kutlamaya davet eden ortak bir uluslararası girişimdir. Yaptığımız proje çalışmaları sonucunda  okulumuz Avrupa Okul Ağı(European School net-EUN) tarafından yürütülen ve Erasmus+ programı tarafından finanse edilen bir organizasyon olan STEM OKUL ETİKETİ(STEM SCHOOL LABEL) almaya hak kazanmıştır. İlçemize ve okulumuza bu ödülü kazandıran öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle