Hoşgeldiniz  

Gezdi, gördü, çekti

Semih Köken | 03 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Dışişleri Bakanlığı’ndan 2002 yılında emekli olan ve yaşamını Ankara’da sürdüren Erkut Onart, görevli gittiği, gezip gördüğü 100’e yakın ülkede çektiği fotoğrafları Antalya’da sergiledi.

**

Fotoğraf çekimine 1948 yılında ailesinin hediye ettiği fotoğraf makinesiyle başlayan Erkut Onart’ın Antalya’daki ilk sergisinin açılış kurdelesini Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Türe kesti. Fotoğraf karelerini hayranlıkla inceleyen Türe, “Kendimi çok sayıda ülkeyi gezmiş gibi hissettim” dedi. Erkut Onart ise sergilenen her fotoğrafın farklı anıları olduğunu, kareleri özenle muhafaza ettiğini söyledi.

60’DAN FAZLA SERGİ AÇTI
‘Gezgin Diplomat’ olarak tanınan Onart’ın farklı ülkelerdeki sosyal ve kültürel yaşamları anlatan görüntüleri, fotoğraf severlerin büyük ilgisini gördü. Onart, Türkiye ve birçok ülkede 60’dan fazla sergi açtı. 1964 yılında Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başlayan Erkut Onart, Türkiye’nin New York, Akra, Marsilya, Tebriz, Lüksemburg, Bahreyn, Cenevre, Rotterdam temsilciliklerinde ve Dışişleri Bakanlığı’nın çeşitli birimlerinde görev yaptı. (DHA)

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle