Hoşgeldiniz  

Falezlerde kedi katliamı protestosu

Semih Köken | 27 Kasım 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

ANTALYA’daki falezlerde geçen yaz sokaktaki kedileri köpeklerine parçalatıp öldürttüğünü iddia ettikleri kişiye karşı nöbet tutan bir grup, yine eylemlere başladı. Kedi katilamlarının yeniden başladığını savunan eylemciler, bu kişinin elinden köpeklerin alınıp cezalandırılmasını istedi.

Antalya’da 10 kadar kadar hayvansever, Muratpaşa ilçesindeki falezlerin üzerindeki kedileri köpeklerine öldürttüğünü iddia ettikleri kişiyi protesto amacıyla akşam saatlerinde bir araya geldi. Hayvanseverlere Alanya’dan gelen bir grup da destek verdi. Falezpark üzerinde kedileri köpeklerine öldürttüğü iddia edilen kişinin oturduğu sitenin önünde pankart açıp öldürülen kedi yavrularının fotoğraflarını gösteren grup adına Hediye Gündüz açıklama yaptı. Hediye Gündüz, protesto ettikleri kişinin eğittiği iki köpeğini, 8 yıldır kedi ve yavru köpeklere saldırttığını ileri sürdü. Bugüne kadar 150 kedi ve köpek yavrusunun parçalatılarak öldürüldüğünü iddia eden Gündüz, buna engel olmak için geçen temmuz ve ağustos aylarında 40 gün süreyle kedi koruma nöbeti tuttuklarını söyledi. Ardından Antalya Valiliği’nin yazısı üzerine kedileri parçaladığı iddia edilen köpeklerin bu kişiden alınıp Antalya Büyükşehir Belediyesi barınağına götürüldüğünü belirten Gündüz, “Ancak mahalledeki kedi katili yeniden bir biçimde köpekleri geri alarak veya bir başkasına aldırtarak evine getirmiştir” dedi.

Mahallede yeniden kedi katliamının başladığını savunan Gündüz, “Son olarak iki kedi kayboldu. Kaybolan bir kedinin dört yavrusu köpeklerin sahibinin oturduğu yan apartmanın altında açlıktan ve susuzluktan ölü bulundu” dedi. Gündüz, bu kişi hakında savcılığa da şikayette bulunduklarını sözlerine ekledi.

Toplumsal duyarlılık nedeniyle bu kişinin köpeklerini 24.00 ve 04.30 saatleri arasında tasmasız şekilde Falez Park ve civarında dolaştırdığını savunan Gündüz, parka oynamaya giden insanların da tehdit altında olduğunu iddia etti. Gündüz, daha büyük trajediler yaşanmaması için hayvanlara el konulması gerektiğini söyledi.

Beslediği kedilerin öldürüldüğünü iddia eden Nafiye Erdinç de 8 yıldır kedi katliamlarını görmekten psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Hayvanlar Eşittir Yaşam Derneği’nden Mehmet Ergün ile Tülay Avcı da katliamları kınadıklarını söyledi.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) –

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle