Hoşgeldiniz  

ESNAFA DESTEK 5 BİN TL

Semih Köken | 17 Mayıs 2021 | Yaşam A- A+

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan esnafa kademeli destek müjdesi

 

Son dakika: Kahvehane, kafe, çay bahçesi, hamam gibi işletmelere 1 defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa kademeli destek müjdesi
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Ramazan ayı boyunca uyguladığımız kısmi ve tam kapanma sayesinde vaka sayısını kontrol altına aldık.

Önümüzdeki günlerde 1 Haziran’dan itibaren alınacak kararları duyuracağız.
Eskisi kadar kapsamlı ve kısıtlayıcı tedbirlere ihtiyaç olmayacağını ümit ediyoruz.

Salgının başından bu yana yaptığı fedakarlık için milletimin her birine şükranlarımı sunuyorum. İnsanların hem işini hem aşını korumanın mücadelesini verdik. Salgına rağmen büyüyen nadir ülkelerden biri olduk. Turizm sektörü için ayrıca çalıştık, çabaladık.

Her kesimden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza çeşitli kalemlerde hibe ödemeleri yaptık. Sadece merkezi yönetim bütçesinden yaptığımız harcamalar şimdiden 79 milyar liraya ulaştı. Yıl sonunda 105 milyar lirayı bulacak. İlaç, tıbbi malzeme, sağlık personeline ek ödeme, tarım üreticilerine sübvansiyonlu kredi desteği temin ettik.

Yaklaşık 645 bin emeklimizin maaşını 1500 liraya çıkardık. Bu süreç içerisinde dezenformasyon yapmıyorlar mıydı? Konvansiyonel, görsel medyada bu tür dezenformasyon yapanları da görüyoruz. Bunlarda haya, edep sözkonusu değil. Esnafımıza verdiğimiz ciro ve kira desteğinden 1 milyon 200 bin vatandaşımız yararlandı. Vergi indirimleriyle devletin 26 milyar lira alacağından vazgeçerek pek çok sektöre destek oldu.

Hibe programıyla işlerine ara vermiş olan esnaflarımıza 2 grup halinde destek olmayı planlıyoruz.

  1. grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb. işletmeler yer almaktadır. Sayıları 235 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacağız.
  2. grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb. yer almaktadır. Bu gruba berberler otobüsçüler, pazarcılar dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz. Toplamda 4 milyar 602 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çiftçiye müjde: Borçlar ertelenecek

    Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerin kamu bankalarına olan borçları ertelenecektir” dedi.

    SON DAKİKA... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçiye müjde: Borçlar ertelenecek
    Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, açıklamasında “Bugün çiftçilerimize de müjdemiz var” diyerek şunları söyledi:

    “Bu yıl kuraklık yüzünden bazı ürünlerin rekoltelerinde azalma olacağı bellidir. Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin ziraate ve tarım kooparatiflerine olan borçları ertelenecektir.”

    2021 ALIM FİYATLARI

    Cumhurbaşkanı Erdoğan 2021 alım fiyatlarını da şu sözlerle duyurdu:

    “Ton başına bin 275 olan arpa fiyatını bin 750 liraya yükseltiyoruz. Nohutta 4 bin 50 lira olarak belirlendi. Açıkladığımız alım fiyatları diğer alım kurumları için de referans alım olacak, farklı fiyatlandırma alınmayacak. Bu yıl için yaş çay alım fiyatı kilo başına 3.80 liraya, destekleme ile 4 liraya yükseltilmiştir. Çiftçilerimizden tek isteğimiz tek karış toprağı boş bırakmadan dikmeleri ekmeleridir. Yeni hasat döneminin milletimize, ülkemize hayırlı bereketli olmasını diliyorum. Görüldüğü gibi TC tarihinde görülmemiş destek paketleriyle insanlarımızın yanında olmayı sürdürüyoru

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle