Hoşgeldiniz  

ENGELLİLERDEN OSMANLICA DESTEĞİ‏

SEMİH KÖKEN | 16 Aralık 2014 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

39063

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi’nin de sadece 1,2 ve 3. sınıflarda zorunlu olduğunu daha sonrasında ise seçmeli ders olarak kabul edildiğini hatırlatan Engel Tanımayanlar Spor Kulübü Derneği Başkanı Özkan Gönenç aynı şekilde Osmanlıca dersinin de seçmeli olarak okutulabileceğini belirtirken bundan kimsenin rahatsız olmaması gerektiğini söyledi.

OSMANLICA ÖĞRENMEK TARİHLE BARIŞMAKTIR

Osmanlıca dersinden rahatsız olanları anlamakta zorluk çektiğini kaydeden Başkan Özkan Gönenç, “Osmanlıca öğrenmek tarihle barışmaktır” dedi. Osmanlıca’nın içinde büyük bir medeniyet barındıran bir dil olduğunun altını çizen Özkan Gönenç, “İlimde, sanatta, edebiyatta bizim tarihi birikimimize ulaşmamız lazım. Bu anlamda da Osmanlıca’nın dil olarak öğretilmesi tavsiye kararı bizi çok heyecanlandırmıştır.Osmanlı Türkçesinin öğretilmesiyle nesiller arasında koparılan bağın da yeniden kurulması sağlanacaktır.Gelecek nesiller hangi topluma ait olduklarını da kültürel temeller üzerinden fark edeceklerdir. Dilin zenginliği elbette düşüncenin zenginliğidir. Dilimizin zengin geçmişine vakıf olacak anahtarı elde etmekle daha zengin kültürel birikim üzerine sağlam çalışmalar yapılacaktır. Geleceğimizi kurtarmak için bugün daha fazla gayret göstermeliyiz. Geçmişimizle kuracağımız sahici bağ, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracaktır” dedi.

SİYASİ MALZEME BOŞUNA ENERJİ KAYBIDIR

Osmanlıca’nın ders olarak okullarda okutulmasına karşı çıkanlara bir anlam veremediklerini dile getiren Engel Tanımayanlar Spor Kulübü Derneği Başkanı Özkan Gönenç, “Bu gibi hususların güncel siyaset malzemesi yapılması, boşuna enerji kaybı olacaktır. Bu meseleyi amacından saptırarak bazı kişi, kurum ve kavramlarla hesaplaşma haline getirmek vahim bir hatadır. Böylesi bir çalışmayla ancak cehaletle hesaplaşılabilir. Bu konuyu, toplumu kutuplaştırma aracı haline getirmeden, kendi geçmişimiz ve geleceğimizi buluşturan bir bakış açısı ve yaklaşımla ele almaya ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle