Hoşgeldiniz  

Engelliler için kardeşlik protokolü

Semih Köken | 01 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Merkezi Antalya olan Uluslararası Tüm Engelliler, Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEYKF) ile Almanya’nın Nürnberg şehrinde faaliyet gösteren El Ele Alman-Türk Engellilere Yardım Federasyonu kardeş kurum oldu.

**

UTEYKF ve Alman El Ele Alman- Türk Engellilere Yardım Federasyonu arasında, Kalp Cafe’de ‘kardeşlik protokolü’ imzaladı. Protokol kapsamında ilk etapta Antalya’dan bir grup engelli, Almanya’da misafir edilecek. Alman dernek, 2 TIR dolusu akülü engelli arabasını Türkiye’ye getirerek önümüzdeki günlerde Antalya, Ankara, Konya, ordu ve Bursa’da ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

YARDIM AMAÇLI İŞBİRLİĞİ
UTEYKF Genel Başkanı Mutlu Mete Kaçar, ‘kardeşlik protokolü’ ile iki kurum arasında yardım amaçlı işbirliği yapılacağını kaydetti. Almanya’daki engellilerin yılın belli aylarında gruplar halinde Türkiye’ye geleceğini anlatan Kaçar, Türkiye’deki engellilerin de Almanya’ya gönderileceğini söyledi. Kaçar, engellilerin birçok ihtiyaçlarının Almanya’dan bedelsiz sağlanacağını da kaydetti.

SORUNSUZ VE MUTLU YAŞAM İMKANI
EEATEYF Genel Başkanı Cengiz Hocazade ise dünyada engelli sorununu çözen tek örnek ülkenin Almanya olduğunu, engellilere büyük önem verildiğini, devletin güvencesi altında yaşamlarını sorunsuz ve mutlu bir şekilde sürdürdüklerini anlattı. Hocazade, Almanya’da caddelerin, sokakların, iş merkezlerinin, havalimanlarının, park ve bahçelerin, toplu ulaşım araçlarının, konutların engellilerin ihtiyaçlarına göre dizayn edildiğine de vurgu yaptı.

TUVALET DİZAYN EDECEKLER
Cengiz Hocazade, Antalya Havalimanı’nda engellilere özel lavabo ve tuvaletin olmadığına da dikkat çekerek, Almanya Konsolosluğu’nun girişimleriyle yeni bir tuvaletin yapımı için izin alındığını, federasyonun masrafını üstleneceğini kaydetti. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle