Hoşgeldiniz  

DÜNYA ESERLERİ ANTALYA’DA SERGİLENİYOR

SEMİH KÖKEN | 02 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

MURATPAŞA Belediyesi, dünyanın en ünlü sanatçılarının eserlerinden oluşan dev bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce desteklenen sergi, belediyeye ait Değirmenönü Kültür-Sanat Merkezi’nde törenle açıldı. Çağdaş dünya sanatının en öncü ve ünlü ressamlarının kalem ve fırçalarından çıkan eserlerin buluştuğu ‘Ellerin Büyüsü’ adlı sergi, uluslararası bir sanat şölenine dönüştü.

4 YILDA HAZIRLANDI

Dünyaca ünlü el cerrahı Prof. Dr. Hans Zılch’ın özel koleksiyonuna ait eserlerin yer aldığı serginin açılış konuşmasını, sergi küratörü İbrahim Karaoğlu yaptı. Karaoğlu, koleksiyon eserlerin Türkiye’ye getirilmesi için 4 yıl uğraş verdiklerini, Ankara ve İzmir’den sonra Antalyalı sanatseverlerle buluşturduklarını söyledi. Karaoğlu, “Sanat, insana yaşam sevinci verir, kendisiyle hesaplaşmasını sağlar” yorumunu da yaptı.

ESERLER İLHAM VERECEK

Belediye Başkanı Ümit Uysal, çok önemli bir sergiye ev sahipliği yapmaktan onur, gurur ve mutluluk duyduklarını belirtti, organizasyona emeği geçenlere teşekkür etti. Uysal, “Bu güzel şehrimizde yaşayan insanlar olarak daha çok yaratıcı, daha çok yenilikçi, barışçı ve sevecen olmalıyız. Bu sergi bize ilham versin istiyoruz” diyerek, Antalyalıları dünyanın en ünlü sanatçılarının eserlerini görmeye davet etti.

30 YILDA DEV KOLEKSİYON

Sergi açılış töreninde, Berlin Üniversitesi’nde hocalık yaptığı yıllarda ellerle ilgili resim ve heykel çalışmalarını biriktiren, Picasso eserlerinden sonra da orjinal eserler toplamayı sürdüren, 30 yılda oluşan dev koleksiyonun yaratıcı Prof. Dr. Hans Zılck da bulundu.

GSF ÖĞRENCİLERİ HAYRAN KALDI

13 Nisan’da yaşamını yitiren Nobel ödüllü edebiyatçı Günter ve Amerikan sinemasının önemli yönetmenlerinden David Lynch’in çalışmalarının bulunduğu serginin açılışına, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, öğretim üyeleri, görevlileri ve öğrenciler de büyük ilgi gösterdi. İzleyenleri büyüleyen sergi, 18 Mayıs akşamına kadar açık kalacak.

DÜNYANIN ÜNLÜ SANATÇILARI

Sergide, Elvira Bach, Sylvio Bachlı, Karl Oskar Balase, Lovise Bourgeoıs, Michael Buthe, Antoine Carree, Eduardo Chıllıda, Tony Cragg, Oleg Dergatchov, Felix Drose, Wp Edberhard Eggers, Elisapee Enuarag, Gertrod Plescher Fahnler, Paul flora, Ursula Focke, Günter Grass, Reine Marie Grattepanche, Jud Hartmann, İngeborg Hollmayer, Jörg Immendorff, Xygmunt Januszewskı, Andrey Kamalov, Richard Long, Wittmute Malık, Yves Netzhammer, Karl Oppermann, Sava Sekulıc, Lucion-Censtantin Smau, Rudolf Sattler, Hans Tıcha, Oias Tshuma, Günter Uecker, Timm Ulrichs’in eserleri yer alıyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle