Hoşgeldiniz  

DİKKAT SİZİN DE BAŞINIZA GELEBİLİR!

SEMİH KÖKEN | 11 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Kent merkezindeki mobilya mağazalarından son 1 aydır ardı ardına gelen hırsızlık haberleri polisi harekete geçirdi. İlk olarak 16 Haziran’da İsmet Gökşen Caddesi’ndeki bir mağazaya gelen 40 yaşlarındaki şüpheli, yeni açacağı kafeterya için mobilyalara bakmak istedi. Görevlilerle yaklaşık 2 saat fikir alışverişinde bulunan ve seçtiği ürünlerin paketlenmesini isteyen şüpheli, iki kadın görevlinin meşguliyetinden faydalanarak tezgahtaki çanta ve cep telefonlarını alıp uzaklaştı. Olayı fark eden çalışanlar polis merkezine başvurarak şüphelinin eşkalini bildirdi.

GÖRÜNTÜLERDE HIRSIZLIK ANI YOK

Şüpheli 1 ay boyunca 7 farklı işyerinde aynı yöntemi kullanarak hırsızlık gerçekleştirdi. Ancak olay yerine giden polis işyerlerine ait güvenlik kameralarında, şüphelinin hırsızlık yaptığı anı bir türlü tespit edemedi. Son olarak Konyaaltı İlçesi’ndeki bir mobilya mağazasına gelen ve yakalanacağı düşüncesiyle kaçmak zorunda kalan şüphelinin görüntülerini izlemek isteyen polis yine aynı sonuçla karşılaştı. Şüphelinin mağazaya girişi ve işyeri sahibi Zerrin Parmaksız ile konuşması kayıt altına alınmadı.

Kameraların kayıt yapmadığını fark edince şok olduğunu belirten işyeri sahibi Parmaksız, “Mağazaya müşteri gibi geldi, kahve ikram ettim. Bütün hayat hikayesini anlattı. Sonra çıktı gitti, ama kamera kayıtları yok. Daha önce mağazalarımızda aynı olay gerçekleştiği için anlattıklarından şüphelendim. Polisi aramam, polislerin gelmesi görüntülerde mevcut ama onun mağazaya gelmesi ve konuşmalarımız yok. Kesinlikle yanında bir cihaz var ve kameranın kayıt yapmasını engelliyor” diye konuştu.

ETKİSİZ HALE GETİRMEK MÜMKÜN

İşyerlerindeki kablosuz güvenlik kameralarının sinyal karıştırıcı ile kolayca etkisiz hale getirilebileceğini anlatan dijital güvenlik uzmanı Veli Erçelik, “Kablolu güvenlik kameralarında ise kayıt cihazına uyum sağlayan kumanda ile kaydı durdurmak, hatta silmek bile mümkün. Kumandayı elinde tutması şart değil. Belirli mesafeden kumanda cepte olsa dahi bu mümkün. Günümüzde cep telefonunlarına yüklenen yazılımlarla kayıt cihazlarına ve televizyonlara müdahale artık çok kolay” dedi.

Polis özellikle kadın görevlilerin bulunduğu mobilya mağazalarında, teknolojiyi kullanarak hırsızlık yapan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle