Hoşgeldiniz  

Dağcılık Kurslarına İlgi Yüksek.

SEMİH KÖKEN | 08 Kasım 2014 | Yaşam A- A+

AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül başkanlığında düzenlenen kurslara, Türkiye’nin dört bir yanından amatör ve profesyonel dağcılar katılıyor. Özellikle Antalya ve çevresindeki turistik amaçlı düzenlenen dağcılık turlarının rehberlerine yönelikte hazırlanan programlara ilgi olması Sevgül ve ekibini sevindirdi.

 

 

Antalya ve çevresinde yaygın olarak kaya tırmanışı ve dağcılığın gerek turistik gerekse sportif faaliyetler olarak sık fakat yanlış yapıldığını vurgulayan Sevgül, “Bizim gözlemlediğimiz kadarıyla çok yanlış uygulamalar var. Bu uygulamalar bizi rahatsız ediyor. Bu nedenle bilinçsiz yapılan dağcılık uygulamalarına müdahale etme gereği duyduk” dedi.

BİLİNÇSİZ DAĞCILIK ÖLÜM GETİRECEK

 

Bilinçsiz yapılan dağcılık faaliyetleri nedeniyle can kayıplarının yaşanabileceğini aktaran Sevgül, “Birileri hayatını kaybetmeden bu konuya el atmak istedik. O nedenle Antalya’daki tüm dağcılık kulüplerinden bu işle uğraşan bireylere ulaşmaya çalıştık. Bu arkadaşlarımızı toplu olarak eğitim kampına tabi tuttuk. 8 saat süren teorik kursun yanında 2 ayrı uygulamalı kurs programı yaptık. En son Sivri Dağ’da 2 gün süren uygulamalı tırmanış kampı yaptık. Her ay farklı bir bölgede kamp düzenlemeye devam edeceğiz” diye konuştu. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle