Hoşgeldiniz  

‘Çocukların Limyrası’ sona erdi

Semih Köken | 13 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Finike İlçesi’nde Limyra Antik Kenti’ndeki arkeolojik kazılar kapsamında bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Çocukların Limyrası’ etkinliği gösteriyle sona erdi.

**

Limyra kazı alanında gerçekleştirilen etkinliğe, Avusturya Arkeoloji Enstitüsü’nden Kazı Başkanı Dr. Martin Seyer, Başkan Yardımcısı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Kuban, kazı ekibi ve vatandaşlar katıldı.

İYİ İLİŞKİLER KURDUK
Programın açılış töreninde konuşan Prof. Dr. Zeynep Kuban, ilçeye ilk kez 1985 yılında geldiğini söyledi. O günden bu yana bölgede yaşayan pek çok insanla aynı ortamı ve sofrayı paylaşarak iyi ilişkiler kurduklarını belirten Prof. Dr. Kuban, kazılara paralel yürütülen faaliyetlerle çocuklara üzerinde yaşadıkları tarihi mirası çeşitli atölyelerle anlatmayı hedeflediklerini kaydetti.

VELİ BULUŞMASI
Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen faaliyetlere yaklaşık 50 çocuğun katıldığını vurgulayan Prof. Dr. Kuban, atölye çalışmalarının ardından yapılan gösterinin aynı zamanda veli buluşması olduğunu aktardı. Etkinlikler için çeşitli kuruluşlardan malzeme desteği aldıklarını da anlatan Prof. Kuban, emeği geçenlere teşekkür etti. Prof. Dr. Kuban ayrıca, son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle gösterileri şenlik havasında yapmadıklarını, daha sade bir program olmasına özen gösterdiklerini vurguladı.

Kuban, konuşmasının ardından yaklaşık 40 yıldır devam eden kazılar sırasında oluşturdukları arşiv fotoğrafları ekrana yansıtarak davetlilerle paylaştı. Program çocukların gösterileriyle devam etti. Programın sonunda çocuklara kırtasiye malzemesi hediye edildi. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle