Hoşgeldiniz  

Çocuk Parkı Yerine Yeşil Alan İstediler, Belediye Kabul Etti

Semih Köken | 25 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin çocuk parkı yapacağı alan, mahallelinin isteği üzerine yeşil alana dönüştürülecek.

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin çocuk parkı yapacağı alan, mahallelinin isteği üzerine yeşil alana dönüştürülecek. Tüm çalışmaların durduğu park, şimdi dikilecek akasya ağaçlarını bekliyor.

Başkanlığını CHP’li Ümit Uysal’ın yürüttüğü Muratpaşa Belediyesi, Meydankavağı Mahallesi’nde iki sokağın kesiştiği noktada, apartmanların arasında kalan boş alanda çocuk parkı yapmak için çalışmalara başladı. Ancak mahalle sakinleri, bu alanın çocuk parkına dönüştürülmesine karşı çıktı. Bu amaçla Muratpaşa Belediyesi’ne başvuran mahalle sakinlerinden Hasan İlhami Aygör, mahallede çok sayıda çocuk oyun parkı bulunmasına rağmen yeşil alan olmadığını belirterek, park yapılacak alanın ağaç dikilip çimlendirilmesini talep etti.

25 AKASYA DİKİLECEK

Talep Muratpaşa Belediyesi’nce de olumlu bulununca salıncak, kaydırak, tahterevalli gibi plastik oyun gruplarının yerleştirileceği alanda çalışmalar durdu. Belediye yetkilileri konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Mahalle sakinlerinden Aygör’ün ‘Çocuklar plastik oyun alanlarında değil ağaç gölgesinde özgürce oynasın’ yönünde talebi oldu. Genelde belediyeden oyun grubu istenirken, ilk kez sadece yeşil alan talep eden farklı bir yaklaşımla karşılaştık. Yaptığımız çalışmalar sonucu akasya ağacının bölgenin dokusuna uygun olduğunu düşündük. Alanın büyüklüğü 25 ağacın dikimine uygun, ama yine de mahalle sakinleriyle görüşüp, onların talepleri doğrultusunda bir park oluşturacağız.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle