Hoşgeldiniz  

Çiçek açan Kaleiçi kültür ve sanatla şenlendi

SEMİH KÖKEN | 23 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Çiçek açan şehirler etkinlik (14)Çiçek açan şehirler etkinlik (12)Kanada merkezli bir Sivil Toplum Örgütünün başlattığı uluslararası bir yarışma olan ‘Çiçek Açan Şehirler’ projesine  “Çiçek Açan Antalya” projesiyle katılan Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi’ni çiçek bahçesine dönüştürürken, kültür ve sanat aktiviteleri ile de yaşayan bir Kaleiçi oluşturuldu. Tarihi semtin sokakları Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği aktivitelerle şenlendi. Etkinlikler Kaleiçi’ne canlılık getirirken, renkli görüntüler oluşturdu. Büyük ilgi gören kültürel ve sanatsal faaliyetler, Kaleiçi’ni bambaşka bir kimliğe büründürdü. Antalyalılar Kaleiçi’nin yeni yüzünü görmek için tarihi semte akın ediyor.

YAŞAYAN KALEİÇİ

Çiçek Açan Antalya projesinin bir ayağı olan kültürel ve sanatsal aktiviteler çerçevesinde Hıdırlık, Mermerli ve Hesapçı sokaklar, sokak müzisyenlerinin melodileri ile şenlendi. Teke Yöresi’nin yerel sanatçıları kadim çalgıları ile etkinliğe katıldı. Pandomim sanatçıları performansları ile yerli ve yabancı ziyaretçileri büyülerken, sihirbazlar illüzyon gösterileri ile çocuklar kadar büyükleri de şaşkına çevirdi. EXPO 2016’nın maskotları Ece ve Efe de Kaleiçi sokaklarında çocukların ve halkın ilgi odağı oldu. Ece ve Efe, Antalyalılarla birlikte halay çekti.

SEYİR TERASINA YOĞUN İLGİ

Büyükşehir Belediyesi’nin eski Yanık Hastane alanında gerçekleştirdiği park düzenlemesi büyük beğeni topladı. Peyzajı, su havuzları, keçi heykelleri, begonvillerle sarılı pergolaları ve oturma alanları ile park yoğun ziyaretçi çekti. Falezler üzerinde oluşturulan cam teras özellikle turistlerin ilgi odağı oldu. Turistler, muhteşem Yat Limanı ve Antalya manzarasına sahip cam terastan gün batımını izleyerek, fotoğraf çekti.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle