Hoşgeldiniz  

CEZAEVİNDE DOMUZ GRİBİ ENDİŞESİ

SEMİH KÖKEN | 16 Mart 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Cezaevinin açık bölümünde kalan tutuklu ve hükümlüleri ziyaret eden yakınları, cezaevinde ‘domuz gribi’ salgını olduğunu ve gerekli sağlık tedbirlerinin alınmadığını öne sürdü. Cezaevi girişinde toplanan yaklaşık 20 kişi, cezaevindeki hijyen koşullarının kötü olduğunu, sıcak su olmadığını ve yaklaşık 30 hastanın bir odada tutulduğunu iddia etti. Açık görüşün ardından çok sayıda mahkum, ağızlarında maskelerle avluda toplandı. Cezaevine giren 112 Acil Servis’e ait bir ambulansın içindeki sağlık görevlilerinin de maske takarak önlem aldığı görüldü.

‘SESİMİZİ YETKİLİLER DUYSUN’

Tutuklu ve hükümlü yakınları adına açıklama yapan Gazi Dura, cezaevinde hiçbir sağlık tedbiri alınmadığını söyledi. Yakınlarının sağlığından ve hayatından endişeli olduklarını belirten Dura, “Yakınlarımız ‘Bir Adem de biz olabiliriz’ diye düşünüyor. Cezaevinde denetimin iyi olmadığının bilinmesi gerekiyor. Yemekhaneden çıkan yemekler hijyenik mi? Tabaklar sağlıklı yıkanıyor mu? Bu hastalığın nereden geldiğini araştırmak için Adem’in ölümünden sonra hiçbir yetkili gelmedi. Bugün burası ana-baba günü olması gerekirken, bizden başka kimse yok. Ziyaretçilerin dahi bekleyeceği hiçbir yer yok. Mahkumların koğuşa ve dinleneceği kantine girmesi yasak. Mahkum bina çatısı altına girerek yağmurdan ıslanmamak için sığınıyor. Birkaç gün sonra da aynı yere güneşten korunmak için sığınacak. Şimdi adam nasıl hasta olmayacak? Lütfen sesimizi yetkililer duysun” dedi.

‘SOĞUK SUYLA DUŞ ALIYORLAR’

İnsan haklarının buradaki tutuklu ve hükümlülere de uygulanması gerektiğini vurgulayan Dura, şöyle dedi:

“Ya gerekli tedbirler alınsın ya da mahkumlar kapalı cezaevine gönderilsin. Mahkum zaten mahkum. Özgürlüğünü zaten elinden almışsın. Daha neyini almaya çalışıyorsun? Bu mahkumlar soğuk suyla duş alıyor. Bulaşıklar soğuk suyla yıkanıyor. Buradaki kimse Adem gibi ölmek istemiyor. Ecel gelebilir fakat birilerinin ihmali yüzünden kimse ölmek veya hasta olmak istemiyor. Lütfen cezaevleri denetlensin. Özellikle de bu cezaevi denetlensin. En az 30 kişi cezaevinde karantina altına alınmış yatıyor. Aynı ilacı bütün mahkumlara yazmışlar. İlaç da henüz gelmemiş. Sonra domuz gribi var. Gripten ölmüş bir insan var. Bugün burada en az 50 sağlıkçı ve doktor olması gerekiyordu ama bizden başka kimse yok. Bugün bu ziyareti sağlık gerekçelerinden dolayı iptal etmeleri lazımdı. Sadece sansasyonel bir şey olmasın diye uğraş veriliyor. Başka hiçbir tedbir yok.”

Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülere maske dağıtmak yerine aşı yapılması ve koğuşlarının ilaçlanması gerektiğini savunan Dura, yetkililerden önlem alınmasını istedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle