Hoşgeldiniz  

Çalış’a Demir Kapı

SEMİH KÖKEN | 30 Mayıs 2014 | Yaşam A- A+

Kemer Merkezi’nde yer alan Çalış Tepesi’nin giriş bölümüne, Kemer Kaymakamlığı’nın talebi üzerine demir kapı yapılacak. Alanı halka kapatmadıklarını dile getiren Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu “Çalış Tepesi’ne gece saatlerinde, söndürülmemiş sigara izmariti atılıyor. Temel amacımız alanda çıkabilecek herhangi bir orman yangınını engellemektir” dedi.

 

Doğal manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan ve iki tarafı ormanlarla çevrili Çalış Tepesi’ne, Kemer Kaymakamlığı’nın talebi üzerine demir kapı yapılacak. Çalış Tepesi’ni halka kapatmadıklarını belirten Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, “Çalış Tepesi’ne gece saatlerinde, söndürülmemiş sigara izmariti atılıyor. Alanda herhangi bir orman yangını çıkarsa; Kiriş Mahallesi’nde bulunan tüm turistik tesisler etkilenir. Yangın, Kemer içlerine kadar sıçrar. Kemer turizmi ve ülke turizmi bundan zarar görür. Amacımız, çıkabilecek herhangi bir orman yangınını engellemektir” dedi.

“ÇALIŞ TEPESİ’Nİ HALKA KAPATMIYORUZ”

Alana söndürülmemiş sigara izmariti atıldığına şahit olduklarını kaydeden Cevheroğlu “ Bu alanda daha önce bir kapı varmış, kaldırılmış. Konuyla ilgili vatandaşlar tarafından yoğun şikâyet geliyor ve bizde bu şikâyetleri değerlendirdik. Çalış Tepesi’ni halka kapatmıyoruz, yerli ve yabancı vatandaşlar yine o bölgeye gelip, ilçenin güzelliklerini seyredebilirler. Bu alan tabiri caizse Kemer’in tam ortasında yer alıyor ve ormanlarla kaplı, hassas bir bölge. Çalış Tepesi’nde herhangi bir orman yangını çıkarsa oradaki turistik tesislerin hepsi bu yangından etkilenir ve yangın Kemer’in iç bölgelerine dahi sıçrar. Oluşabilecek yangın tehlikesi, Kemer turizmine olduğu gibi tüm ülke turizmine zarar verir” diye konuştu. Söz konusu alanın korunması gerektiğinin önemine değinen Cevheroğlu, Çalış Tepesi’nin, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından da yoğun bir şekilde kontrol altına alınacağını açıkladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle