Hoşgeldiniz  

Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinliklerini ilçelere taşımaya devam ediyor  

SEMİH KÖKEN | 30 Haziran 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Korkuteli ve Finike’de gerçekleştirdiği Ramazan etkinliklerine ilgi yoğun oldu. Korkutelililer Urfa Sıra Gecesi’nde eğlenirken, Finikeliler Tasavvuf Konseri ile keyifli bir Ramazan akşamı yaşadı.

 

Korkuteli Şehitler Parkı’nda gerçekleştirilen Sıra Gecesi’ne Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Korkutelililerin doyasıya eğlendiği sıra gecesinde bir yanda türküler söylenirken, diğer yanda çiğ köfte yoğruldu. Yoğrulan çiğ köfte vatandaşlara ikram edildi. Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Sanatçısı Nihat Akçer’in birçok yöreye ait türküleri seslendirdiği gecede, Korkutelililer yerlerinde duramadı. Renkli sahnelerin yaşandığı etkinlik yaklaşık iki saat sürdü. Ramazan Ayı boyunca Sıra Gecesi Antalya’nın farklı ilçelerinde vatandaşlarla buluşacak.

 

FİNİKE’DE GELENEKSEL RAMAZAN ETKİNLİĞİ

 

Finike’de ise ‘Geleneksel Ramazan Etkinliği’ düzenlendi. Finike Fuar Alanı’nda gerçekleşen etkinliğe Finike Koordinatörü Necati Bahçeci, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu ve çok sayıda Finikeli katıldı. Karagöz ve Hacivat gösterisi ile başlayan etkinliği çocukların yoğun ilgiyle takip etti. Geleneksel gölge oyunu izleyenleri kahkahaya boğdu. Ardından Yrd. Doç. Dr. Önder Bilgin ‘Sadakat Ahlakı’ konulu söyleşi gerçekleştirdi. Ahlaki değerlerimizin zaman içerisinde yaşadığı değişime ve insanın önce kendisine sadakatli olması gerektiğine değinen Bilgin, konuşmasında felsefe ve İslam tarihinden de sık sık alıntılar yaptı.  Gecenin finalinde Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu ilahilerle dolu muhteşem bir konser verdi. Şef Aydemir Tuncer yönetiminde gerçekleşen konser, dinleyenlerden tam not aldı.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle