Hoşgeldiniz  

Aronyalı dondurma üretti

SEMİH KÖKEN | 20 Mayıs 2020 | Yaşam A- A+

AFYONKARAHİSAR’ın Çay ilçesinde dondurma üreticisi İsmail Tunç, aronya meyveli dondurma yaptı. Tunç, “Müşterilerimiz çok sevdi. Çok lezzetli ve çok faydalı bir dondurma oldu” dedi.

Aronyalı dondurma üretti

Çay’da dondurma üretimi yapan ve çeşitli lezzetlerde dondurma yapan İsmail Tunç, 22’nci tür olan dondurmasını aronya meyvesinden yaptı. İsmail Tunç, “Babam 42 yıllık dondurmacı. İkiz kardeşim Ahmet ile birlikte baba mesleğini sürdürüyoruz. Biz de 30 yıldır dondurmacıyız. 2020 yılında yenilik düşünürken, aronya meyvesi aklımıza geldi. Kanser önleyici, içeriği antioksidan deposu. Koronavirüs gibi mikroplara karşı direnç sağlayan bir meyve. Niğde’de bu meyveyi üretin şirketle anlaşarak yetki aldık ve üretmeye başladık. Müşterilerimiz çok sevdi. Çok lezzetli ve çok faydalı bir dondurma oldu. Üretimini bayramda artıracağız. Yaz günlerinin vazgeçilmezi dondurma artık aronyalı olarak da vitrinlerimizde” dedi.

Kuzey Amerika’da kendiliğinden yetişen üzüme benzeyen bir meyve olan aronyanın, bir süredir Türkiye’de de ekimi ve yetiştiriciliği yapılıyor.

AFYONKARAHISAR'IN CAY ILCESINDE DONDURMA URETICISI ISMAIL TUNC, ARONYA MEYVELI DONDURMA YAPTI. TUNC, "MUSTERILERIMIZ COK SEVDI. COK LEZZETLI VE COK FAYDALI BIR DONDURMA OLDU" DEDI.(FOTO:CAY-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle