Hoşgeldiniz  

Antalya’ya 32 Narko Tim

SEMİH KÖKEN | 07 Kasım 2014 | Yaşam A- A+

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) yerel yöneticilerle buluşmayı hedefleyen toplantısının konuğu, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul oldu. Toplantının açılışını yapan ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, dernek bünyesinde gerçekleştirilecek faaliyetlerle ilgili bilgi verdi, üyelerden katılım ve destek istedi.

Konuk konuşmacı Cemil Tonbul ise geçmiş dönemlerde de görev yaptığı için kendisini Antalyalı hissettiğini belirterek, ülke kalkınmasına ve gelişimine katkı veren işadamlarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Tonbul, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiği kısa açış konuşmasının ardından, işadamlarının sorularını yanıtladı.

UYUŞTURUCU DÜNYANIN SORUNU

Bir soru üzerine uyuşturucunun dünyanın sorunu olduğuna dikkat çeken Tonbul, sorunun sadece polisiye tedbirlerle çözümünün mümkün olmadığına değinerek, şunları söyledi:

“Çözümde eğitim çok önemli. Anne ve babaların çocukları ile daha yakından ilgilenmeleri, öğretmenlerin uyuşturucu konusunda öğrencilere vereceği eğitim ve taraflar arasındaki iletişim çok önemli. Maalesef bu konuda ülkemizde ve Antalya’da tedavi konusunda kapasite çok düşük.”

Uyuşturucuyla ilgili basında çıktığı kadar sıkıntı olmadığını, uyuşturucu yaşının söylendiği gibi 9-10 yaşlarına kadar inmediğini dile getiren Emniyet Müdürü Tonbul, “Örneğin Antalya’da 15 yaşından küçük uyuşturucu kullanan çocuk yok. Bizim okullarımızda çok yaygın değil. Aldığımız tedbirler çerçevesinde okul polislerimiz var. Bunlar okul önlerinde tedbir aldıkları gibi, okul yöneticileri ve öğretmenlerle sürekli istişare ederek tespitler yapıyor. Ayrıca okul çevresinde her an müdahaleye hazır bölge ekiplerimiz var” dedi.

NARKO-TİMLER GELİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başlattığı proje uyarınca Türkiye’nin bazı illerinde uyuşturucuyla mücadele için özel Narko-Timler kurulacağını anlatan Cemil Tonbul, bir bölümü motorize olacak bu timlerden 32’sinin de Antalya’da kurulacağını ifade etti. Muratpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan bir binada Uyuşturucu ile Mücadelede İletişim Merkezi (TUBİM) kurduklarını da söyleyen Tonbul, “Bu merkez ilk kez Antalya’da kuruldu. Bu merkeze başvuran anne-babalara yol gösteriyoruz. Yöntemleri anlatıyoruz. Nereye başvurabileceklerini söylüyoruz” dedi.

SURİYELİ GÖÇMENLERİ ANTALYA’YA ALMIYORUZ

Türkiye’deki Suriyeli sayısının 2 milyonu aştığı, son 3 ayda 31 bin 500 doğum olduğunu dile getiren bir işadamının göçmenlerle ilgili sorusuna yanıt veren Emniyet Müdürü Tonbul, Suriyelilerin dünyanın sorunu olmaya başladığına dikkat çekerek, bu konuda hükümet tarafından yayımlanan genelgeyi hatırlattı ve şunları söyledi:

“Bu genelgeye göre, illere gelen Suriyeli göçmenlere bir belge veriliyor ve seçme-seçilme hakkı dışında TC vatandaşlarının tüm haklarına kavuşuyorlar. Biz bakanlığımıza bu genelgenin Antalya’da uygulanması halinde yoğun bir göç dalgası geleceğini bildirerek, Antalya’nın genelge dışında bırakılmasını istedik. Kabul edildi. Şimdi biz Antalya’ya yasal yollarla gelenler hariç hiçbir Suriyeli göçmeni kabul etmiyoruz. Gelenler varsa tebligat yaparak 15 gün içinde şehri terk etmelerini istiyor, gitmeyenleri ya şehir dışına çıkarıyoruz, ya da en yakın kampa götürüyoruz.”

İŞADAMLARININ DESTEĞİYLE KENDİMİZİ GÜÇLÜ HİSSEDERİZ

Emniyet Müdürü Tonbul, bir işadamının “Siz bizlerden ne bekliyorsunuz” şeklindeki sorusuna da “Karşılıklı olarak birbirimizden güç alıyoruz. Çeşitli projelerimiz var. Bunlara destek vermenizi bekleriz. Sokakta mendil satan, dilenen çocuklara sahip çıkabiliriz, anne babalarına iş verebiliriz. Spora yönlendirebiliriz. Bizim 24 şubeli spor kulübümüz var. Desteğinizle kendimizi daha güçlü hissederiz” dedi. Kavşaklarda dilenen çocuklarla bağımlıların önemli bir sorun olduğuna dikkat çeken Tonbul, “Son birkaç ay içinde 450 dilenciyi belediyeye teslim ettik. İlk önceleri organize örgütler ve gruplar vardı, onların önünü kestik” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle