Hoşgeldiniz  

Antalya’nın en prestijli camisi yükseliyor

Semih Köken | 25 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya’nın en prestijli camisi olmaya aday Çelebi Sultan Mehmed Cami’sinin inşaatı bürokratlarıyla gezen Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, bu eserin ilçesinin popülerliğini arttıracağını söyledi.

 

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’nün, Kepez ilçesinde yaptığı en büyük eserlerin başında gelen Çelebi Sultan Mehmed Cami’nin inşaatı, kolonların yapımına başlamasıyla yükseliyor. İlçenin kalbindeki Yeni Mahalle’de 2 bin 742 metrekarelik alan üzerine inşası başlanan cami, 2016 yılı Ramazan ayında tamamlandığında Antalya’nın en prestijli camisi olacak. Mimarisiyle İstanbul Fatih’teki Atik Ali Paşa Camii’ne benzeyen iki minareli cami ile külliyesinde yapılacak yeşil alan çalışmasıyla, toplam 7 bin 300 metrekare alan ibadet yeri olacak. Hafızlar tarafından 7 gün 24 saat Kuran’ı Kerim ve pazartesi ile cuma geceleri mevlidi şeriflerin okunacağı camide, aynı anda 5 bin kişi namaz kılabilecek.

Başkandan yakın ilgi
Yaklaşık 5 milyon liraya mal olması planlanan inşaatı teknikten sorumlu yardımcısı Sebahat Adanır, mali işlerden sorumlu yardımcısı Ramazan Alanay ve meclis üyesi Mehmet Yarbaş ile birlikte gezen Başkan Tütüncü, inşaat süreciyle ilgili bilgi aldı. Gençliğindeki müteahhitlik deneyimleriyle tanınan Tütüncü, cami inşaatındaki en küçük ayrıntıyı bile öğrenmekten geri kalmıyor.

Büyük titizlik gösteriyor
Caminin yapımı aşamasında imar sorunlarından siyasi muhalefete, bürokratik engellerden bütçeye kadar tüm aşamaları geçen Tütüncü, eserin mimari çiziminde de pay sahibi olmuştu. İnşaatta kullanılan tüm malzemeleri de gözden geçiren Tütüncü, ilçesine kazandıracağı bu eser üzerine büyük bir titizlik gösteriyor.

Popülerlik kazandıracak
Konumu itibariyle caminin çok kullanışlı olacağını belirten Tütüncü, bu eserin Kepez’e büyük bir popülerlik kazandıracağına inanıyor. Yakında tamamlanacak olan Dokuma Fabrikası’nın halka açılması, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi, Kepezpark Varsak Kompleksi’ne kazandırılan sinema salonları gibi eserlerle birlikte, caminin Kepez’in çehresini değiştireceğini vurgulayan Tütüncü, tüm bunların bitmesiyle ilçesinin yıldızının parlayacağını söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle