Hoşgeldiniz  

ANTALYA’da milli bayram kutlamalarına yönelik kısıtlamalara tepki amacıyla ilk kez 2012’de düzenlenen 19 Mayıs Fener Alayı, Muratpaşa Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde 100 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşti. Cumhuriyet İçin Antalya İçin El Ele Platformu’nun desteğiyle saat 19.00’da başlayan yürüyüş, Konyaaltı varyantlardan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüşte 800 metrelik Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşındı. Atatürk tişörtlerinin giyildiği yürüyüş sırasında ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ ve ‘Faşizme Karşı Omuz Omuza’ sloganları atıldı. Geçen yıllara göre, fener alayındaki güvenlik önlemlerinin yoğunluğu dikkat çekti. Falez Kavşağı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüşün yapıldığı Konyaaltı Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi girişlerinde, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nce 30’u aşkın polis kontrol noktası oluşturuldu. Bu noktalarda katılımcılar iki ayrı aramadan geçirildi. Yürüyüşe katılacak vatandaşlar tek tek bu arama noktalarında görevli 150’yi aşkın polis tarafından kontrol edilerek alana alındı. Yürüyüş ve devamındaki Edip Akbayram konseri için bölgede 3 bini aşkın polis görevlendirildi. Yürüyüş sırasında Konyaaltı Caddesi’ndeki apartmanlarda oturanlar, ışıklar yakıp söndürerek kalabalığa destek verdi.

Semih Köken | 20 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

ANTALYA’da milli bayram kutlamalarına yönelik kısıtlamalara tepki amacıyla ilk kez 2012’de düzenlenen 19 Mayıs Fener Alayı, Muratpaşa Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde 100 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşti.   Cumhuriyet İçin Antalya İçin El Ele Platformu’nun desteğiyle saat 19.00’da başlayan yürüyüş, Konyaaltı varyantlardan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüşte 800 metrelik Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşındı. Atatürk tişörtlerinin giyildiği yürüyüş sırasında ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ ve ‘Faşizme Karşı Omuz Omuza’  sloganları atıldı.  Geçen yıllara göre, fener alayındaki güvenlik önlemlerinin yoğunluğu dikkat çekti. Falez Kavşağı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüşün yapıldığı Konyaaltı Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi girişlerinde, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nce 30’u aşkın polis kontrol noktası oluşturuldu. Bu noktalarda katılımcılar iki ayrı aramadan geçirildi. Yürüyüşe katılacak vatandaşlar tek tek bu arama noktalarında görevli 150’yi aşkın polis tarafından kontrol edilerek alana alındı. Yürüyüş ve devamındaki Edip Akbayram konseri için bölgede 3 bini aşkın polis görevlendirildi.   Yürüyüş sırasında Konyaaltı Caddesi’ndeki apartmanlarda oturanlar, ışıklar yakıp söndürerek kalabalığa destek verdi.

SERİK Belediyesi tarafından düzenlenen Başkanlık Futbol Turnuvası’nda Ak Gençlikspor ve Cumhuriyet Mahallesispor karşılamasından sonra polis ekipleri, bir taraftarı olay çıkardığı gerekçesiyle gözaltına almak istedi. Diğer taraftarların tepki göstermesi üzerine polis, silah çekti.

Serik Belediyesi tarafından düzenlenen Başkanlık Futbol Turnuvası, 16 takımın katılımıyla İsmail Oğan Futbol Sahası’nda devam ediyor. Çeyrek final mücadelesinde Cumhuriyet Mahallesispor ile Ak Gençlikspor takımları karşılaştı. Ak Gençlikspor’un 3-1 kazandığı karşılaşma sonrasında polis ve taraftar arasında arbede yaşandı. Maçta ve tribünlerde olay çıkmayan karşılaşma sonrasında polis, Yılmaz Teke adlı taraftarı taşkınlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına almak istedi. Saha dışında bekleyen diğer taraftarlar tepki gösterdi. Tepkilerin artması üzerine bir polis silahını çekti. Gerginliğin iyice artması üzerine polis, Yılmaz Teke’yi ekip aracına bindirerek polise merkezine götürdü.

Gözaltı kararına tepki gösteren taraftarlar, “Tur mücadelesi verildiği için maçın tansiyonu yüksekti ancak buna rağmen olay çıktı. Polis, keyfi şekilde saha dışında arkadaşımızı gözaltına aldı” dedi.

Yılmaz Teke, Kabahatler Kanunu göre hakkında işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.
74c18dd73ab74cfe8b0be62fc64980b9

417cf82ad6ed5c1cc264e463a3bf111c

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle