Hoşgeldiniz  

Antalya’da Martı Polisler Görevde

SEMİH KÖKEN | 23 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Emniyet Genel Müdürlüğü‘nün önerisiyle Antalya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Konyaatı İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği’ne bağlı kurulan Martı BisikletliPolis Timi’nde 2’si kadın 4 bisikletli polis memuru görev yapıyor. Sahilde can ve mal güvenliğinin korunmasını amaçlayan Martı Timi, saat 09: 00 ile 17: 00 saatleri arasında görev yapacak.

Sabah erken saatlerde göreve başlayan tim, denize girmek için sahile gelen vatandaşların dikkatini çekiyor. Martı timi, gün içerisinde motorlu araçların giremediği yerlerde önleyici güvenlik hizmetinin yanı sıra oluşacak suçlara da ilk müdahaleyi yapacak.

2 KADIN, 2 ERKEK

Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Ufuk Sevindik, ‘Martı’ polis timlerinin Emniyet Genel Müdürlüğü‘nün üzerinde durduğu önemli projelerinden biri olduğunu kaydetti.

Sahile kıyısı bulunan illerde Martı timlerinin ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı olarak kurulduğunu aktaran Sevindik, “Konyaaltı ilçesinde Martı timleri 2 kadın, 2 erkek olarak görev yapıyor. 4 kişiden oluşan timler 5 gündür çalışmalarına devam ediyor. Antalya diğer illere göre daha fazla turist aldığı için önleyici polisin faaliyetlerinin geliştirilmesi, polisin kullandığı araçların ve teçhizatın değişim göstermesi gerekiyor. Bundan dolayı suçun olmadan önlenmesi, vatandaşa güven telkin edilmesi amacıyla Martı timleri göreve başladı” dedi.

MARTI TİMLERİ DAHA KOLAY ULAŞIYOR

Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü‘nün 6.5 kilometrelik sahil şeridinden sorumlu olduğunu kaydeden Sevindik, “Yunus timlerinin giremediği yeşil alan, park ve bahçeler, sahil bandına Martı timlerinin ulaşması daha kolay oluyor. Suçun önlenmesi ve suçla etkin mücadelede Martı timlerini Antalya‘da kurulması gerekliydi. 5 gündür görevlerine devam ediyorlar. 15 aranan şahıs taraflarından yakalandı. Sahil kısmındaki araçların yanı sıra denize giren vatandaşlarımızın eşyalarının çalınmaması için timlerimiz çalışıyor” dedi.

Sevindik, Martı timlerinin ilk yardım eğitimlerinin de olduğunu belirterek, vatandaşın bisikletli polis timlerinin hizmetlerinden memnun olduklarını dile getirdiler.

KADINLAR, MARTI TİMİNE GÜVENİYOR

15 yıllık polis memuru Burçin Deprem, Martı timi olarak yaz dönem, boyunca sahil şeridinde görev yaptıklarını dile getirdi.

Deprem, yerli ve yabancı kadın turistlerin ihtiyaçlarına daha kolay cevap verebildiğini aktararak, “Normal yaşamda bir kadın vatandaş olarak kadınların çektiği sıkıntıları biliyorum. Sahilde tatil yapan kadınlarımızın her türlü taciz, kavga ya da diğer rahatsızlıklarına çözüm üretiyorum. Karşılarında kadın polis gören kadınlarımız daha kolay sorunlarını anlatabiliyorlar. Ben de Martı timlerinde görev yapmaktan mutluyum” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle