Hoşgeldiniz  

Antalya OSB’den çevreci hizmet

Semih Köken | 31 Ağustos 2015 | Yaşam A- A+

‘En çevreci OSB’ ödülünü 2’nci kez alan Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) mühendis, dalgıç, teknikerlerden oluşan 15 kişilik ekip, her gün doğaya sokak ve yaban hayvanları için yemek ve su bırakıyor.

**

Türkiye’nin en büyük 5 OSB’si arasında yer alan Antalya OSB, 600 bin metrekare yeşil alana sahip. Çevreye duyarlılığı sayesinde iki kez ‘en çevreci OSB’ ödülü alan Antalya OSB, gerek sokak hayvanları gerekse bölgedeki ormanlık ve kırsal alanlarda yaşayan yaban hayvanlarını da unutmuyor. OSB’de kurulan Doğal Afetlere Müdahale Timi (DAMT), belirlenen 10 farklı noktaya her gün hayvanlar için yemek ve su bırakıyor.

DOĞADAKİ KOMŞULAR UNUTULMUYOR

Çevreye karşı sorumluluklarını hiçbir zaman unutmadan hareket ettiklerini belirten Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, bütün projelerin çevre hassasiyeti ön planda tutularak hazırlandığını kaydetti. OSB’nin konumlandığı alan itibariyle neredeyse doğal hayatla iç içe olduğunu kaydeden Ali Bahar, “Bölgemiz sınırları içinde ve dışında bizlere komşu olan, bizlerle yaşayan keklik, tilki, yaban domuzu, porsuk, tavşan, kedi ve köpek gibi dostlarımız var. Onları, karşılaşabilecekleri her türlü olumsuz duruma karşı korumak bizlerin en önemli görevlerinden biri” dedi.

YAZIN DOĞADA SU KAYNAKLARI AZALIYOR

Yaz aylarındaki aşırı sıcak havanın bölgede yaşayan sokak hayvanları ve doğal alandaki yaban hayatı olumsuz etkilediğini dile getiren Bahar, özellikle temmuz ve ağustosta hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle civardaki su kaynaklarının azaldığına işaret etti. Bahar, doğada yaşayan hayvanların aşırı sıcaktan etkilenmemesi ve en önemlisi de susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalmaması için kurdukları DAMT’ın, daha önceden tespit ettikleri 10 farklı noktaya her gün su kapları ve bölgede artan yemekleri bıraktığını anlattı.

15 KİŞİLİK TİM

OSB eski Başkanı Çetin Osman Budak döneminde kurulan DAMT’ın Türkiye’deki OSB’ler arasında ilk olduğunu vurgulayan Ali Bahar 4 mühendis, 2 tekniker, 7 dalgıcın yer aldığı 15 kişilik profesyonel ekibin tamamının gönüllülerden oluştuğunu söyledi. Bahar, bu ekibin deprem, sel ve su baskını gibi doğal afetlerde OSB, Antalya ve çevre illerde birçok olaya da müdahale ettiğini anlattı. Ekibin Van depreminde de arama-kurtarma çalışmalarına katıldığını hatırlatan Bahar, deprem başta olmak üzere olası doğal afetlerde ekibin aynı şekilde göreve hazır olduğunu dile getirdi. (DHA)

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle