Hoşgeldiniz  

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Sezonu Şen Dul Operetiyle Açacak

Semih Köken | 05 Ekim 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 2015-2016 sanat sezonunu 6 Ekim’de sahneleyeceği Franz Lehar’ın Şen Dul opereti ile açacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 2015-2016 sanat sezonunu 6 Ekim’de sahneleyeceği Franz Lehar’ın Şen Dul opereti ile açacak. Sezon boyunca geniş kitlelere hitap eden eserler sahnelenecek. ANTDOB’un programında eğitim ve çocuk etkinliklerinin de bulunduğu 8’i prömiyer olmak üzere 151 gösteri yer alıyor.

Carmen, Rigoletto, Ali Baba & 40, La Boheme operaları Şen Dul opereti, Tangopera ve Bir Tenor Aranıyor müzikalleri sezonun temsilleri arasında yer alıyor. Fındıkkıran, Üç Silahşörler, Uyuyan Güzel, Otello ve Üç Renk, İç-in, Arada, Danzon baleleri, Şekeronya ve Kitap Kurdu ile Can Haylazlara Karşı çocuk oyunları ise sezonun temsillerini oluşturuyor.

ANTDOB, bu sezon uygulayacağı yeniliklerden biri de accapella (eşliksiz) koro ile oda müziği grupları oluşturması. Sezon boyunca mizansenli ve sahneli gösteriler yapacak olan bu gruplardan accapella koro gösterileri, Seslerin Büyüsü, oda müziği gösterileri ise Müzikal Dokunuşlar ana başlığını taşıyacak. Alt başlıklar ise gösterilerin nitelik ve konusuna göre değişecek. Resmi anma ve kutlama günlerinde ise Cumhuriyet Konseri-Kurtuluş ve Cumhuriyet, Özgürlüktür Atatürk, Çello Yıldızları, Yunus Emre, Aşk Ateşi, Duygular, Umutlar ve Aşklar, Çanakkale Geçilmez, Ey Gençlik ve yeni yıl konserleri yapılacak.

Daha geniş bir kitleye ulaşmak isteyen ANTDOB, bu sezon ‘Opera Okulda’ başlığıyla etkinlikler düzenleyecek. Haftada bir gün okulların konferans, gösteri salonu ya da sahnesinde etkinlikler yapılacak. Bu etkinlikler bir ders saati kadar olacak. Çocuk ve Sanat projesi kapsamında ise çocuk korusu, çocuk balesi, çocuk orkestrası ve çocuk resim-tasarım kursları açılacak. ANTDOB’dan yapılan açıklamada; çocuk orkestrası ve çocuk resim tasarım kursları açılan ilk opera olma özelliğini kazandığı belirtildi. 23 Nisan’da ise bu kurslara katılan çocukların çalışmaları ‘Çocuklar Işıldıryor’ gösterisiyle beğeniye sunulacak. Çocuk resim-tasarım kursları öğrencilerinin ürettikleri eskiz ve maketler, Haşim İşcan Kültür Merkezi fuayesinde sergilenecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle