Hoşgeldiniz  

Antalya Çiçek Festivali başladı

Semih Köken | 20 Mayıs 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Yaşam A- A+

Antalya Çiçek Festivali başladı

SÜS bitkileri ve kesme çiçek sektöründe söz sahibi olan Antalya, bu yıl 12’nci kez çiçeğin hasat bayramı Çiçek Festivali’ni kutluyor. 2 milyon dal çiçeğin kullanılacağı Festival’de çiçeklerle süslenen 9 araç kortejde yer alacak. Festivalde 1000 adet Expo bileti halka ücretsiz dağıtılacak.

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Çiçek Festivali, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde gerçekleşiyor. Festivale, Expo 2016 Antalya Ajansı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Akdeniz Üniversitesi, Interflora Çiçekleri Derneği, Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği, Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği, Peyzaj Mimarları Odası, Antalya Çiçekçiler Odası, Antalya Gazeteciler Cemiyeti destek veriyor.

ÇİÇEĞİN HASAT BAYRAMI

Antalya, geleneksel hale gelen Çiçek Festivali’nin kutlamaları başladı. Festivalin ilk gününde Cumhuriyet Meydanı rengarenk çiçekler süslerken, onlarca tür çiçek vatandaşla buluştu. Festivalin ikinci günü geleneksel hale gelen kortejde yer alacak çiçekten araçların süslemeleri ise tam hız sürüyor. Halkın yoğun ilgi gösterdiği çiçekten araçların süslemesi için 1 milyonun üzerinde çiçek kullanıldı.

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Çiçek Festivali’ni bu yıl da renkli görüntülerle kutlayacaklarını bildirdi. Antalyalılara iş ve aş olan çiçeğin hasat bayramını kutladıklarını kaydeden Bağdatlıoğlu, “Bu bayram Türkiye’nin en renkli organizasyonlarından biri. İspanya’da yapılan domates festivalinin benzerini biz yapıyoruz. Çiçek festivali üretici ve ihracatçının halkla buluştuğu bayram” dedi.

Festivalde özel süslemeleriyle yer alacak olan 9 aracın çiçeklendirme işlemlerinin devam ettiğini anlatan Bağdatlıoğlu, çiçekten araçların özel bir ekip tarafından dizayn edildiğini bildirdi. Çiçeklerle süslenen araçların Antalya’yı renklendireceğini söyleyen Bağdatlıoğlu, 1500 çocuğun da festivalde yer alarak etkinliklere katılacağını kaydetti.

FESTİVALE KATILANLARA EXPO BİLETİ BEDAVA

Osman Bağdatlıoğlu, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Çiçek Festivali’ni Expo ile bütünleştiğini belirterek, bu yıl 1000 adet Expo biletini Festivale katılan vatandaşlara ücretsiz dağıtacaklarını bildirdi. Çiçeğin barış ve sevgiyi simgelediğini anlatan Bağdatlıoğlu, “Bu festivalle insanımızın yüzünü güldürebiliyorsak çok mutlu oluruz” dedi. Bağdatlıoğlu, halkı Festivale davet etti.

FESTİVAL PROGRAMI

Festival kapsamında 21 Mayıs Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak çadırlarda çocuklar, Expo 2016 Antalya atölye çalışmalarına katılacak. Yine Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak sahnede çocukları eğlendirecek gösteriler organize edilecek. 21 Mayıs Cumartesi günü 17.00’da Cender Otel önünde çiçekten arabalar yarışması düzenlenecek. 18.00’de de Cender Otel önünden tramvay yolunu takip ederek Cumhuriyet Meydanı’na kadar olan güzergahta kortej yürüyüşü gerçekleşecek. Tasarım yarışmaları, tahta bacak ve palyaçolarla renklenecek festivalde, korteje Büyükşehir Belediyesi’nin bandosu eşlik edecek. Çiçeklerle süslenmiş araçlarla rengarenk olacak Antalya sokakları, çiçek kostümlü çocuklarla şenlenecek.0af4246341150a5ee643840e662104f5 4e109bf195b6c87226df39e056943260 84257c18da67cb3e3e81131c86cec41b

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle