Hoşgeldiniz  

Anadolu lezzetleri YÖREX’te

Semih Köken | 05 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Antalya Ticaret Borsası’nın öncülüğünde TOBB ve Kalkınma Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl 6’ncısı 7-11 Ekim’de EXPO Center’da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı, yine Türkiye’nin dört bir köşesinden yöresel değerleri buluşturacak.

**

Antalya Ticaret Borsası’nın öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Kalkınma Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl 6’ncısı düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’in hazırlıkları sürüyor. Türkiye’nin büyük yerli malı tanıtım organizasyonu YÖREX, 7 Ekim’de kapılarını açıyor. Türkiye’nin dört bir yanından değerlerin bir araya geleceği fuar için katılacak ürünlerde belli olmaya başladı.

AYVALIK ZEYTİN LOKUMU
Ayvalık Köklü Zeytinyağları Sahibi Mustafa Kürlek, YÖREX’te taş baskı, soğuk sıkım, erken hasat zeytinyağı ile katılacaklarını belirti. 1922 yılında mübadele ile Midilli’den Ayvalık’a yerleşen dedelerinin mesleği zeytinciliği devam ettirdiklerini kaydeden Köklü, “Ürünlerimiz doğal yöntemlerle işleniyor. 2015 yılında 8’inci Ulusal Zeytin Dostu Derneği zeytinyağı kalite yarışmasında madalyaya layık görülen zeytinyağlarımızı YÖREX’te ziyaretçilerle buluşturacağız. Türkiye’de ilk kez zeytin lokumunu yaptık. Yüzde 100 pancar şekeri ile önce zeytinin reçelini yapıyoruz ardından lokumu yapıyoruz. Ayrıca zeytin sabunu, az tuzlu Ayvalık yuvarlama zeytinini de ziyaretçilerle buluşturacağız. Zeytin severleri YÖREX’e bekliyoruz” dedi.

SARAY MUTAFAĞININ VAKFIKEBİR TEREYAĞI
Trabzon’un tarihi ilçesi Vakfıkebir’in tereyağı YÖREX’te ziyaretçilerle buluşacak. İskenderoğlu Süt Ürünleri sahibi Adem İskenderoğlu, her yıl katıldıkları YÖREX’e bu yıl da Karadeniz’in yaylalarında otlamış hayvanların tereyağı, peyniri ve süt ürünleriyle katılacaklarını söyledi. Beş kuşaktır Vakfıkebir tereyağını ürettiklerini belirten Adem İskenderoğlu, “Vakfıkebir Osmanlı saray mutfağının tereyağı tedarikçisiydi. Şimdi bu lezzeti bizler sunuyoruz. Vakfıkebir tereyağı tadı ve aromasıyla diğer ürünlerden farklıdır. YÖREX’e katılanlar tereyağına olağanüstü ilgi gösteriyor. YÖREX’ten bize geri dönüşler çok iyi ve ulusal marketlerle iş bağlantıları kurduk. YÖREX’le satış ağımızı genişletmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

600 YILLIK MAKEDON KURABİYESİ
YÖREX’e bu yıl Alaçatı Köy Kurabiyecisi, 10 farklı ürünle katılıyor. Alaçatı Köy Kurabiyecisi sahibi Metin Demirbağ, YÖREX’e ilk defa katılacaklarını belirterek, “YÖREX’te tarihi geçmişi 600 yüzyıllık olan Makedon kurabiyesini ziyaretçilerle buluşturacağız. Balkanlarda uzun süren çalışmalar yaptıktan sonra yöresel bir çok değeri gün yüzüne çıkardık. Bizim ürünlerimizde katkı maddesi yok. Pastacılık yağları kullanılmıyor, yumurta yok. 21 çeşit baharatlı özel kurabiyemizi şeker ilavesiz yapıyoruz. Türkiye’de organik kurabiye üretebilen tek kurabiyeciyiz” dedi. Demirbağ, YÖREX’e, damla sakızlı reçel, damla sakızlı Türk kahvesi ve kurabiyelerle katılacaklarını söyledi.

OSMANLI LEZZETİ BADEM EZMESİ
YÖREX, Trakya’nın lezzetlerini de ziyaretlerle buluşturacak. Badem ezmesi, Kavala kurabiyesi ile geçen yıl YÖREX’e katılan ve yoğun ilgi gören Osman Şehzade, bu yıl da yöresel lezzetlerini YÖREX’te sunacak. Osmanlı Şehzade markasıyla ürünlerini pazarlayan Adres Grup CEO’su İlkay Yurteri, “Geçen yıl Ticaret Odası’yla gelmiştik. Bu yıl YÖREX’e kendi olanaklarımızla geliyoruz. Bu yıl da YÖREX’te olmaktan büyük keyif alacağız. Katkı maddesi kullanmadan ürettiğimiz Osmanlı lezzeti badem ezmesini, Kavala kurabiyesini ziyaretçilerle buluşturacağız. Biz yerli ürün badem kullanarak yaptığımız ezmeyi sunacağız” dedi. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle