Hoşgeldiniz  

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE İŞÇİLER EYLEM YAPTI

SEMİH KÖKEN | 03 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) içinde yapımına devam edilen AÜ Diş Hekimliği Fakültesi inşaatında çalışan demir ve kalıp ustası yaklaşık 90 işçi, 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle bugün işbaşı yapmadı. Maaşın yanında işçiler beslenme ve yatakhane sorunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek 40 derece sıcak altında çalışan işçiler, yaklaşan bayram öncesi 3 aylık alacaklarının yatırılmasını talep etti.

“İKİ AYDIR MAAŞ ALAMADIM”

Hastanenin temelinden bu yana inşaatta demirci ustası olarak çalıştığını hatırlatan Ercan Tatlı, “İki aydır maaş alamadım. Eşim evden telefon ediyor, tüp bitti diye. Ama para gönderemedim. Parasız kaldık. Bize bir yol göstersinler. Her para ödeme sözü verdiklerinde para ödenmedi. Ana firma taşerona para ödememiş. Şimdi taşeron firma ortada yok. Memlekete gidecek paramız yok” dedi.

“EVİMİZDE ELEKTRİK, SU KESİLDİ”

Kırşehir’den gelen demirci ustası Eyüp Tezcan 4 aydır maaş alamadığını belirterek, “Şartlarımız zaten ağır sıcak altında çalışıyoruz. Buna bir şey demiyoruz. Biz buradan evimize para gönderemiyoruz. Çoğu arkadaşımızın evinde elektriği suyu kesildi. Mağdur olduk. Yetkililere ulaşamıyoruz. ‘Bugün yarın maaşlarını alacaksınız’ denilerek oyalanıyoruz. Biz evimize para göndermedikten sonra bu sıcağı altında çalışmanın anlamı nedir. Burada 90 kişi var, hepsi mağdur. Biz bayrama nasıl gideceğiz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bizim maaş sorunumuzu çözsünler” diye konuştu.

“AÇLIK VE SEFALET DİZ BOYU”

Ordu’dan gelen kalıpçı ustası Sezgin Kiraz, taşeron firma ile çalıştıklarını ve mağdur olduklarını söyledi. Üç aydır maaş alamadıklarını ve ceplerinde para kalmadığını kaydeden Kiraz, “Açlık ve sefalet diz boyu. Asgari paramız bile yetmiyor. Primlerimiz yatmıyor. Çocuk destekleme parası nerede. Bu arkadaşlarımızın hiçbiri almadı. Yediğimiz yemekler sıkıntılı. Dün yemeğin içinden kıllar çıktı. Yetkilileri arıyoruz, kimse çözüm bulmuyor. Bizim taşeronumuz budur” dedi.

Maaşlarını alamayan işçiler, barınma ve yemek sorunu da yaşadıklarının altını çizdi

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle