Hoşgeldiniz  

AGC Medya Köprüsü start aldı

SEMİH KÖKEN | 11 Mart 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

50 gazetecinin katılacağı eğitimler boyunca iletişim ve temel iletişim becerileri, iletişim etiği, haber toplama ve yazma teknikleri, röportaj teknikleri, Avrupa Birliği standartlarında gazetecilik, diksiyon ve beden dili, basın ceza yasaları, haber kameramanlığı, haber fotoğrafçılığı, sosyal medyanın gazetecilik üzerindeki etkileri, temel Avrupa Birliği bilgisi konularında eğitim ve 33 saatlik İngilizce dersi verilecek.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni , “Bayrağı devraldığımız 2006 yılı itibarı ile başlattığımız değişim halkalarına Medya Köprüsü projesiyle bir yenisini daha ekledik. Projemizin ortağı Nürnberg Basın Kulübü´dür. Paydaşlarımız ise Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, Antalya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü´dür. 1 aylık eğitim sonunda başarılı olan katılımcılar sertifika alırken, ilk 3´e girenler Nürnberg´e düzenlenecek ziyarete katılma fırsatı bularak yurt dışı tecrübesi kazanacak” dedi.

İLK DERS PROF. DR. NURDAN AKINER’DEN

AB Standartlarında Gazetecilik konulu ders Prof. Dr. Nurdan Akıner tarafından verilirken ilk ders zili ve eğitimin startı Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yonetim Kurulu Başkanı Mevlüt Yeni ve yönetim kurulu üyeleri, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakultesi Dekanı Prof.Dr Bilal Arık ve eğitmenler kurulu tarafından verildi.

AGC YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEVLÜT YENİ: “MESLEKİ TECRÜBE, EĞİTİMLE BULUŞACAK.”

AGC Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Yeni, proje ile iletişim fakültesi mezunu olmayan “alaylı” genç gazetecileri hedef aldıklarını belirtirken, “Daha önce de Antalya Basın Akademisi adlı Avrupa Birliği projemiz Türkiye çapında ses getirmiş ve defalarca örnek proje seçilmişti. ‘Medya Köprüsü’ projemiz de Türkiye ve Avrupa’da medya STK’larının sunduğu 6 proje arasına girmeyi başardı. Bu, bizim için büyük bir gururdur. Projemiz ile mesleki tecrübe, eğitimle buluşacak. Nisan ayı sonuna kadar devam edecek eğitimler haftada 6 gün AGC Kaleiçi Merkez Binası’nda gerçekleştirilecek. Genç meslektaşlarımızın da bu projeye tam katılım sağlamalarını arzu ediyoruz.” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle