Hoşgeldiniz  

ABT’den atölye çalışması

Semih Köken | 02 Ekim 2015 | Yaşam A- A+

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) alanlarının en iyi eğitmenlerinden Alexander Iliev ve Antonio Fava atölye çalışması yaptı.

Amerika’da Carnegie Mellon Üniversitesi ve Bulgaristan Ulusal Tiyatro ve Film Akademisi’nde ders veren Alexander Iliev ve Commedia dell’Arte sanatının temsilcilerinden Antonio Fava, Büyükşehir Belediye Tiyatrosu oyuncuları ile sahne çalışması yaptı.

ILIEV’KURNAZ’I YÖNETTİ

ABT’nin daveti ile Antalya’ya gelen Bulgar asıllı sanatçı Alexander Iliev atölye çalışmasının ardından yeni sezon için ‘Kurnaz’ isimli tiyatro oyununu yönetti. Kendisinin yönettiği 200’ncü oyun olduğunu belirten Iliev, provalarına ABT Sahnesi’nde sürdürdü. Iliev, sokak tiyatrosu özellikleri taşıyan yeni oyunun prömiyerinde, sahneye çıkarak Antalyalı tiyatroseverler için performans sergileyeceğini ifade etti.

FAVA ABT ÇOK YETENEKLİ

İtalya’nın yetiştirdiği en ünlü ‘Commedia dell’Arte’  sanatçılarından, yönetmen yazar ve eğitmen Antonio Fava da, ABT oyuncularıyla atölye çalışması yaptı. Antonio Fava, bir hafta boyunca oyunculara doğaçlama tiyatro üzerine eğitim verdi. Maske kullanımı ile ilgili pratik bilgiler aktaran Fava, Commedia dell’Arte sanatı karakterleri hakkında oyunculara detaylı bilgiler verdi. Büyükşehir Belediye Tiyatrosu kadrosunun yetenekli oyunculardan oluştuğunu belirten Fava, Antalya’da çok sıcak bir ortam olduğunu ifade etti. (Basın Bülteni)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle