Hoşgeldiniz  

Ulusal Dermatoloji Kongresi Başladı

SEMİH KÖKEN | 22 Ekim 2014 | Yaşam A- A+

Türk Dermatoloji Derneği ve 19 Mayıs Üniversitesi iş birliğince Kemer’e bağlı Beldibi Mahallesi’nde bulunan Rixos Sungate Otel’de düzenlenen 25’inci Ulusal Dermatoloji Kongresi dün başladı. Yaklaşık 800 kişinin katıldığı ve birçok kursların verilmeye başlandığı kongrede, kozmetik, sedef, behçet, ala gibi hastalıklar, saç dökülmesi, akne sorunları, bu konular hakkında yaşanan son gelişmeler ve tedavi yöntemleri tartışılacak.

 

 

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Ertan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kongrenin ilk gününün kurslarla başladığını belirterek, bazı alanlarda kursların yanı sıra, uygulamaların da yapılacağını söyledi. Kongrede, özellikle kozmetik alanını alt başlıklar altında tartışacaklarını aktaran Yılmaz, “Bunlardan bazıları, dolgu, peeling ve botoks kursları. Ayrıca, lazer kursları, dermatolojik cerrahi ve dematopolojik kurslar da verilecek” dedi.

Kongrede 40 civarında oturum planlandığını aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

“115 konuşmacı var. Kongreyle ilgili 660 bildiri yayımlandı. Bunların bir kısmı yazılı, bir kısmı sözlü. Kongre süresinde ayrıca Türk Dermatoloji Derneği Başkanı seçimi de yapılacak. Kongrede daha çok kozmetik alanı, sedef, behçet, ala gibi hastalıklar, saç dökülmesi, akne sorunları ve bu konulara ilişkin son gelişmelerle tedavi yöntemleri tartışılacak.”

Dermatolojide lazer sistemlerinin üç temel amaç doğrultusunda kullanıldığını anlatan Ertan Yılmaz, “Lazer ışığı melanin dediğimiz leke tedavilerinde, dövme çıkartma ve epilasyon tedavilerinde kullanılıyor. Özellikle kılcal damar patolojileri gibi rahatsızlıkların ortadan kaldırılmasında öneme sahip. Son olarak da su tutan lazer. Cildin üzerinde yenileme etkisi oluşturup, cildin üzerinde herhangi bir akne, leke gibi hastalıkları ortadan kaldırmaya yarıyor” dedi.

LAZER KARBON PEELİNG UYGULAMASI

Kongre kapsamında verilen lazer kursunda Dr. Serkan Öztürk, lazer karbon peeling uygulaması yaptı. Dr. Öztürk, uygulamanın en büyük özelliğinin, yüze uygulanan karbon patlarken gözeneklerin sıkılaşmasını sağlaması olduğunu söyledi. Dr. Öztürk, uygulama hakkında şu bilgileri verdi:

“Öncelikle karbonu gözeneklerin içerisine yerleştiriyoruz. Sonra refleks mekanizmasıyla gözenekler kendiliğinden kapanıyor. Uygulamaya başladığımızda çoğu hasta gözeneklerin sıkılaştığını anlamıyor. Bazı kadınlar, yüzünün daha sık ve canlı gözükmesi için lazerli karbon peeling uygulaması yaptırıyor. Bunu sadece yüzde değil, leke, doğum lekesi, cilt gençleştirme, sivilce izlerinin tedavisinde 7- 8 seansta uyguluyoruz. Fiyat konusunda da 1000 liraya gözenek sıkılaştırıcı krem almak yerine 2 bin liraya 7- 8 seansta bu tedavi uygulanabiliyor.”

 

Kongre, 25 Ekim Cumartesi sona erecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle