Hoşgeldiniz  

60 yaşındaki kadın, Erdoğan’a hakaret iddiasıyla gözaltına alındı

SEMİH KÖKEN | 11 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Bolu’dan tatil için Kemer’e bağlı Tekirova Mahallesi’ne tatile gelerek bir otelde konaklayan 60 yaşındaki Şenel Çelik, Samsun’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle jandarma karakoluna çağırıldı.

Samsun’a hiç gitmeyen Şenel Çelik savcılığa giderek ifade verirken, “60 yaşında başıma gelen olaya bak” diye tepki gösterdi. Şenel Çelik’in avukat olan kızı Pınar Çelik Arpacı ise, soruşturmada özensizlik olduğunu belirterek, “Tahminimizce Şenel Çelik diye birisi var ama onun T.C.’sini alacakları yere annemin T.C.’sini çekmişler sistemden.” dedi.

KIZI VE DAMADIYLA JANDARMA KARAKOLUNA GİTTİ

Olay, 29 Haziran günü Antalya’nın Kemer ilçesindeki lüks bir otelde meydana geldi. Bolu’da oturan Şenel Çelik, avukat olan kızı Pınar Çelik Arpacı ve damadıyla birlikte tatile gitti. Otele giriş yapıp nüfus cüzdanlarıyla kayıtlarını yaptıran Şenel Çelik kaldığı gecenin sabahında odasında çalan telefonla uyandı. Sabah erken saatlerde resepsiyondan aranan Şenel Çelik’e Jandarma’nın ifade için kendisini Tekirova karakoluna çağırdığını söylediler. Şenel Çelik de avukat kızı ve damadıyla birlikte kendi araçlarıyla birlikte Tekirova’da bulunan jandarma karakoluna gitti.

KORKU DOLU ANLAR

Jandarma karakolunda Samsun’da pankart açarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle arandığını öğrenen Şenel Çelik şoke oldu. Yaşamı boyunca Samsun’a hiç gitmeyen tansiyon hastası Şenel Çelik avukat olan kızı ile birlikte nöbetçi mahkemeye giderek ifade verdi. Şenel Çelik yaşadığı korku dolu anların ardından tatiline devam etti.

“SAMSUN’A HİÇ GİTMEDİM”

Kızı ve damadıyla birlikte tatile gittiği otelde sabah saat 09.00’da kaldığı odanın telefonunun çaldığını belirten Şenel Çelik, şöyle dedi: “Telefon çalınca ben baktım. ‘Şenel Çelik siz misiniz?’ diye sorduklarında ben olduğumu söyleyince beni karakoldan çağırdıklarını söylediler. Ben de durumu çocuklarıma anlatayım diyerek telefonu kapattım. Ben Samsun’a gitmişim ve cumhurbaşkanına pankart açmışım. Ben Samsun’u ne bilirim, ne de gördüm. Benim belimde platin var, beni zaten çocuklarım bir yere götürüyorlar. Ben bir yere gidemem ki. Kızım ve damadımla birlikte karakola gittik. Karakolda ifademi verdim ve bana orada çok iyi davrandılar. Daha sonra adliyeye gidip bayan savcıya ifademi verip çıkıp geldim.” dedi.

“60 YAŞINDA BAŞIMA GELENE BAK”

Olay nedeniyle korktuğunu belirten Şenel Çelik, 60 yaşında karşılaştığı olaya tepki gösterirken, “Ne gördüm, ne bilirim, ne bir yere giderim. Ben çocuklarımın içinde yaşıyorum. Ben onların yanında yaşıyorum. Ben nasıl pankart açarım. Ben zaten kalabalığa çıkamıyorum. Olayın isim benzerliği olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben hiç Samsun’a gitmedim ve olayın aydınlanmasını istiyorum. Benim mağdur olduğum ortaya çıkacak. Ben onu istiyorum.” diyerek yaşanan olaya tepki gösterdi.

“T.C. YANLIŞ GİRİLMİŞ”

Şenel Çelik’in kızı avukat Pınar Çelik Arpacı ise tahminlerine göre annesinin isminde bir kişi olduğunu ancak T.C. kimlik numarasının yanlış girildiğini belirterek, “Kolluk tarafından bildirilen isimler savcılık tarafından bildirilen o kişi orada mı, değil mi, o kişi kimdir? diye araştırılmadan direkt davaya konu ediliyor. Bu özensizlik de annem gibi yaşlı hasta bir kadının mağduriyetine sebep oluyor. Ama asıl sorun şu bence, cumhurbaşkanına hakaret davaları o kadar çok açılıyor ki Türkiye’nin her yerinde bu özensizlik belki de normal onlar açısından, bu özensizliği doğuruyor. Tahminimizce Şenel Çelik diye birisi var ama onun T.C.’sini alacakları yere annemin T.C.’sini çekmişler sistemden.” dedi

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle