Hoşgeldiniz  

500 Bin Liralık Vurguna 24 Gözaltı

SEMİH KÖKEN | 17 Haziran 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

ANTALYA’da 6 ay boyunca polis tarafından takip edilen suç örgütünün 24 üyesi, operasyonla gözaltına alındı. Liderliğini F.Ç’nin yaptığı grubun şimdiye kadar yaklaşık 500 bin TL’lik vurgun yaptığı ortaya çıktı.

Bir istihbaratı değerlendiren Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘örgüte üye olmak’, ‘örgüt faaliyetleri çerçevesinde silah ticareti yapmak’, ‘nitelikli yağma’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet etmek’ olaylarına karışan suç örgütünü takibe aldı. 6 ay boyunca grubu teknik ve fiziki olarak takip eden polis, önceki gün erken saatlerde harekete geçti. Eş zamanlı operasyonda 30 ayrı adrese giren polis, örgüt lideri olduğu ileri sürülen F.Ç., sevgilisi Z.D. ile birlikte 24 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda 11 tüfek, 3 tabanca, otomatik tüfek, çek, senet ve vekaletname ile yüksek miktarda para ele geçirildi.
Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde 4 gün boyunca sorgulanan örgüt üyelerinin, şimdiye kadar Döşemealtı İlçesi ve çevresinde 500 bin TL’lik vurgun yaptıkları ortaya çıktı. Sorgularının ardından şüphelilerden 10’u savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 14’ü ise bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
Çete üyelerinin, bazı siyasilerle yan yana çektirdikleri fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerine koyarak, kendilerini etkili kişilermiş gibi göstermeye çalıştıkları belirtildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle