Hoşgeldiniz  

3.5 milyon gencin 4 milyar TL borcu siliniyor

Semih Köken | 20 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

3.5 milyon gencin 4 milyar TL borcu siliniyor

ANTALYA Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü görevine kısa süre önce atanan Nejat Deniz, 25 yaşına kadar olan 3.5 milyon gencin 4 milyar TL’lik genel sağlık sigortası prim borçlarının silineceğini açıkladı.

Antalya SGK’nın yeni il müdürü Nejat Deniz, hizmet binasında il müdür yardımcıları Mehmet Şengül ve Ali Sarıtepe ile birlikte 16-22 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Hafta nedeniyle düzenlenen etkinliklerden bahseden Nejat Deniz, Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında da değerlendirmede bulundu. Deniz, Antalya’da toplam sigortalı sayısının 815 bin olduğunu, 283 bin emekli ve 74 bini aşkın işyerine, sağlık alanında ise Burdur ve Isparta illeriyle birlikte 1214 eczane, 213 optik kuruluş, 5 üniversite hastanesi ve 67 özel hastaneye 731 personel ile hizmet verdiklerini dile getirdi.

3.5 MİLYON GENCİN 4 MİLYAR TL BORCU SİLİNİYOR

Nejat Deniz, SGK’nın lise öğrencilerine sigortalı velileri olup olmadığına bakılmaksızın erken mezuniyetleri durumunda 20 yaşını geçmemek kaydıyla ilave iki yıl daha sosyal güvenlik hakkı getirdiğini söyledi. Üniversite öğrencilerine bakmakla yükümlü olmak kaydıyla 25 yaşına kadar sosyal güvenlik hakkı tanınan uygulamayı hatırlatan Deniz, yeni düzenlemeyle bakmakla yükümlü sigortalı velileri olup olmadığına bakılmaksızın erken mezuniyet durumunda 25 yaşını geçmemek kaydıyla ilave iki yıl daha sosyal güvenlik hakkı getirildiğini söyledi.

Tüm gençlerin 25 yaşına kadar olan Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının tamamının silindiğini kaydeden Deniz, “Yönetmelik çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından, yaklaşık 3.5 milyon gencimizin yaklaşık 4 milyar TL borcunu siliyoruz” dedi.

PRİM DESTEĞİ

Kadın memurlara yarı zamanla çalışma hakkı getirildiğini de anlatan Deniz, doğum izinlerinin bitiminden sonra çocukları ilkokula başlayana kadar kadın memurların yarı zamanlı çalışabileceğini dile getirdi. Antalya’nın kalkınmada öncelikli iller arasında olduğunu söyleyen Deniz, daha önce 10 sigortalı çalıştırma şartına bağlı olan teşvikten yararlanma koşulunun kaldırıldığını, 1 sigortalı çalıştıran işyerlerine bile 100 TL asgari ücret desteği sağlandığını açıkladı.3b00e7d8797fce963ff97af5373d68ab

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle