Hoşgeldiniz  

2 Milyon 817 Başvuru

SEMİH KÖKEN | 18 Temmuz 2014 | Yaşam A- A+

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı Kemer Turizm ve Danışma Bürosu, 1985 yılından bu yana yerli ve yabancı turistlere, İngilizce, Almanca ve Fransızca bilen iki personelle hizmet veriyor. Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte hafta sonu da hizmete devam eden danışma bürosuna, bu yılın ilk altı ayında çoğunluğu Alman olmak üzere toplam 2 bin 817 turist başvurarak bilgi aldı. Alman turistleri sırasıyla, Fransa, Türkiye, İngiltere, İsveç, Hollanda ve Belçika’dan gelen tatilciler takip etti.

EN ÇOK ADRES SORULUYOR

Turizm ve Danışma Bürosuna başvuran turistler, çeşitli adresler ile Kemer’de nereleri gezebilecekleri konusunda sorular yöneltti. Turistler bu gibi sorularının yanı sıra bazı sıkıntılarını da görevlilere iletti. Yılın ilk aylarında esnaflar, acenteler ve otellerden şikayetçi olan turistler, yaz sezonuyla birlikte bu tür şikayetlerinde azalma olduğu görüldü. Büro görevlileri, turistlerden gelen şikayetlerle ilgili olarak dilekçe hazırlayıp, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildiriyor. Esnaflarla olan şikayetler ise, Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne yönlendiriliyor.

TURİST, EN ÇOK MAYIS’TA BAŞVURDU

Kemer’de yaz sezonunun açılmasıyla birlikte danışma bürosunda da hareketlilik yaşanıyor. Sezonda günde 50 ile 100 turistin başvurduğu büroya, kış döneminde ise bu sayı 15’e kadar düşüyor. Büroya geçen yılın ilk yarısında 2 bin 381, 2012 yılında 6 bin 182 ve 2011 yılında ise 8 bin 597 turist başvurdu. Alman turistler yine başı çekerken, bu ülkeyi, Fransa, Türkiye, İngiltere, İsveç, Hollanda, Belçika, Norveç, Finlandiya, Polonya ve diğer milletler izliyor. 2013 yılında en çok başvuru Mayıs ayında yapılırken, bu yılın ilk altı aylık döneminde Nisan, Mayıs ve Haziran ayı, yani son üç ayda yapıldı. Ayrıca, büroya hiç başvurmayan ülkeler arasında, Yunanistan, Suriye, Bulgaristan ve KKTC yer aldı. Büroya,  Ocak’ta 108, Şubat’ta 234, Mart’ta 249, Nisan’da 604, Mayıs’ta 833, Haziran’da da 833 turist başvurdu.  

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle