Hoşgeldiniz  

144 Kişilik İşe 5 Bin 500 Başvuru

SEMİH KÖKEN | 23 Mayıs 2014 | Yaşam A- A+

AW097609

AW097609

AW097609
144 kişilik işe 5 bin 500 başvuru Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nde mevsimlik çalıştırılacak 144 işçi kadrosu için başvuran 5 bin 548 kişi arasında kura çekimi yapıldı. Mevsimlik işçiler 5 ay 29 gün boyunca 1300 lira maaşla yangın işletmelerinde görev yapacak.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yerleşkesi içindeki futbol sahasında gerçekleştirilen kura çekimine işçiler sabahın erken saatlerinde geldi. Alana sıralanan sandalyede bekleyen işçiler arasında kadınların olması dikkat çekti. Güneş altında gerçekleştirilen kurada işçi adaylarının bir hayli endişeli oldukları gözlendi. Antalya’nın her ilçesinden kura çekimine işçi katıldı. Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile noter huzurunda, işe alınacaklar için kamera karşısında kura çekildi. Yetkililer ilk kurayı işçilere çektirdi. Cam fanus içinden ismi okunan işçiler 10 gün sonra gerçekleştirilecek mülakata girmeye hak kazandı.
Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçül, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne alınacak mevsimlik geçici işçilerin kura çekimini yaptıklarını söyledi. Başvuru yapan 5 bin 548 kişiden 144 işçi alacaklarını kaydeden Gökçül, şöyle konuştu: “Bu 144 işçi vasıfsız işçi. Aşçı, oto elektrikçisi, oto boyacısı, kaynakçı, aşçı, hizmet vasıtası şoförü, arazöz şoförü olarak değişmekte. Bu vasıfsız işçiler orman yangınlarını söndürmede çalışacaklar. Yangın ekiplerinin bulunduğu yerde 24 saat kalacaklar. Yangın çıktığı zaman oradan hareket edecekler.”

144 işçinin ilçelerdeki işletme müdürlüklerinde görevlendirileceğini ifade eden Gökçül, şunları söyledi:
“Bu işçilerimizi kuradan sonra mülakata tabi tutulacak. O nedenle bugün mevcut ihtiyacımızın 3 katı yani 432 kişiyi kura ile belirliyoruz. Mülakatın ardından 144 kişi görevine başlayacak. Herkes kendi faaliyet alanında 5 ay 29 gün çalışacak. Her yıl 5 ay 29 gün çalışacaklar. 1300 lira civarında maaş alacaklar.”

Bir hayli heyecanlı olduklarını söyleyen işçiler umutla isimlerinin okunmasını beklediklerini bildirdi.
Antalya Orman Bölgesi orman yangınlarıyla etkin mücadelede yer ve hava desteğini genişleterek dinamik bir yapıya kavuşturulması ve ilk müdahale ekiplerinin takviye edilmesi amacıyla mayıs-ekim döneminde çalışacak 144 mevsimlik işçi alınacağını duyurdu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle