Hoşgeldiniz  

112 Motosikletli Acil Sağlık Ekipleri Eğitimde

SEMİH KÖKEN | 03 Haziran 2014 | Yaşam A- A+

motosiklet-ambulanslar-egitime-basladid3a2dd765c36802be057 motorize-ekipler

3. Türkiye 112 Motosikletli Acil Sağlık Ekipleri Sempozyumu ve Eğitimi kapsamında verilen teorik ve pratik eğitimler, Kemer Ralli ve Park alanında başladı. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ergün Koçak, “ Antalya’da 3 motosikletli ambulans var, sayıyı 10’a çıkartıp bu ambulansları Kemer, Alanya ve Manavgat’a yönlendirmeyi düşünüyoruz” dedi.

 

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı 3. Türkiye 112 Motosikletli Acil Sağlık Ekipleri Sempozyumu ve Eğitimi kapsamında düzenlenen teorik ve pratik eğitimler, Kemer Ralli ve Servis alanında start aldı. Sabah erken saatlerde başlayan eğitimlere,  27 ilden 96 personel katıldı. Belirli gruplar halinde titiz bir şekilde yapılan eğitimlere, bölgede tatil yapan yabancı turistlerde büyük ilgi gösteriyor. Turistler, 112 Motosikletli Acil Sağlık Ekipleri personeline ait motosikletlerin üzerine bol bol fotoğraf çektiriyor.

“KEMER’E GETİRİLMESİ DÜŞÜNÜLÜYOR”

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ergün Koçak, Motosiklet ambulansların farkındalık yaratması için eğitimleri verdiklerini belirtti. Antalya’da bir yıl içerisinde yaklaşık 500 vakaya müdahale ettiklerini kaydeden Koçak, “  İlimizde 6 motosiklet kullanan acil sağlık ekibi var. Bu sayıyı 10’a çıkartmayı hedefliyoruz. 3 motosikletimiz var fakat 2 motosiklete daha ihtiyacımız var. Yeni gelen motosikletlerin Kemer, Alanya ve Manavgat’a yönlendirmeyi düşünüyoruz. Tabiî ki öncelikle motosiklete ihtiyacımız var zaten konuyla ilgili görüşme süreci devam ediyor. Amaç bu bölgelerde motosiklet ambulanslarla 3 dakika içerisinde vakaya yetişmek ve ilk müdahaleyi yapabilmek ” dedi. Eğitimlerin çok iyi geçtiğini söyleyen Koçak, “  Öncelikli olarak eğitmen arkadaşımız, motosikleti kullanan arkadaşları kullanım derecelerine göre sınıflandırdı ve eğitimler bu bağlamda başladı. Yaklaşık 25 arkadaşımız oldukça iyi düzeyde kullanıyor ve hala geliştirmekteler. Benimde içlerinde bulunduğum bir gurup var. Bizlerde sıfırdan başladık. Gaz ve pedal ile birlikte uyumu sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.  

“ MOTOSİKLET AMBULANS’IN, İNSAN HAYATINDA ÖNEMLİ ROLÜ VAR”

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Kemer Belediyesi ve emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Ankara İl Sağlık Müdürlüğü 112 Motosikletli Acil Sağlık ekibi Doktoru Mehdi Keykubade, 1 buçuk yıldır ekipte çalıştığını belirtti. Keykubade, söz konusu eğitimlerin kendi can güvenlikleri ve hastalara erken müdahale edebilme noktasında çok önemli olduğunu aktardı.  Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Motosikletli Acil Sağlık ekiplerinde görevli Sağlık Memuru Suat Güneş, “ Burada değişik illerden gelen arkadaşlarla bir araya geldik bilgilerimizi, tecrübelerimizi, yanlışlarımızı ve doğrularımızı paylaşıyoruz. Ankara İl Sağlık Müdürü Seracettin Çom’a, ev sahipliği yapan Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür’e ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Motosikletli Acil Sağlık Acil Tıp Teknisyeni Gülyazı Aydın ise Motosiklet ambulansların insan hayatında önemli rolü olduğunu belirtti. Aydın, “ Trafiğe kapalı ve dar alanlarda bu ambulansların faydalı olduğunu düşünüyorum. Destekleyen herkese ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Eğitimler teorik ve pratik olarak devam ediyor, her şey çok iyi gidiyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle