Hoşgeldiniz  

Yaralı Caretta Caretta Belediye Ekiplerini Harekete Geçirdi

SEMİH KÖKEN | 22 Haziran 2015 | Antalya Haber, Turizm, Yaşam A- A+

Kumluca sahilinde yaralı olarak bir vatandaş tarafından bulunan caretta caretta, Kumluca Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından tedavi edildi. Veteriner Hekim Sinan Ulusoy, yaralı Caretta caretta’ya yaptığı incelemede Caretta caretta’nın sağ ön kolda derin yaralanma olduğunu tespit ederek, caretta caretta’yı Kumluca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Evi kliniğine götürülmesine karar verdi.
Üzeri ıslak bezle sarılan caretta caretta’nın yaralarına klinikte yaklaşık iki saat süren bir ameliyatla dikişler atıldı. Klinikteki tedavisi tamamlanan caretta caretta daha sonra, tedavisinin devamı ve takibi için Finike Doğa Koruma Milli Parklar Şefliği ekiplerine teslim edildi.
“YARALANMA NEDENİ DENİZ ARAÇLARININ PERVANELERİ OLABİLİR”
Kumluca Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Veteriner Hekimi Sinan Ulusoy, caretta caretta’nın sağ ve sol ön kollarında derin yaralanmalar tespit ettiklerini, bu tür yaralanmaların genellikle deniz araçlarının pervanelerinden kaynaklandığını belirtti. Ulusoy, “Yaralı olarak aldığımız caretta caretta’nın kliniğimizde gerekli tedavisini gerçekleştirdik. Genel sağlık durumu iyi ancak yaralanmadan kaynaklanan genel vücut direnci düşüklüğü var. Bu itibarla bir süre gözetim ve tedavisinin takibi gerekiyor. Biz de konuyu Finike Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğine ilettik. Bundan sonraki tedavisinin takibi için caretta caretta’yı alarak Fethiye’de bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne (DEKAMER) götürecekler” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle