Hoşgeldiniz  

Türkiye’nin tatil bölgelerindeki otellerde talep patlaması yaşanıyor

Semih Köken | 07 Nisan 2021 | Turizm A- A+

Tur operatörleri, Türkiye’de Kovid-19 vakalarındaki ani artışın Rus turistleri tur paketlerini almasına engel olmadığını söyledi.

Türkiye'nin tatil bölgelerindeki otellerde talep patlaması yaşanıyor

Anex Tour, Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artışa rağmen tur talebinde istikrarlı artışın devam ettiğini kaydetti.

Şirketin sözcüsü Alyona Hitrova, Sputnik’e yaptığı açıklamada, “Toplu iptaller yok. Nisan ayında charter seferlerinin sayısı giderek artıyor, çünkü Antalya’da yaz sezonu mayısta başlıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin tatil bölgelerindeki otellerde talep patlaması yaşanıyor 

Hitrova, Türk makamlarının durumu sıkı bir şekilde takip ettiğini, ama kısıtlamaların daha çok yerel halkı ilgilendirdiğini, turistlere minimum seviyede yansıtıldığını söyledi.

Öte yandan Space Travel Genel Direktörü Artur Muradyan, geçen hafta ilk iptal dalgasının yaşandığını bildirdi. Bunun, İstanbul ve Kapadokya turlarıyla ilgili olduğunu kaydeden Muradyan, “Bu iki yerde gerçekten de kısıtlamalar, 3-4 gün planlayanları bozdu.

Erteleme süreci başladı. Kendi bağımsız altyapılarına sahip olduğu için kısıtlamaların hiçbir şekilde etkilemediği tatil beldelerindeki otellere gelince, burada talep patlaması görüyoruz” dedi. Muradyan, Türkiye’de Kovid-19 vakalarındaki artışın henüz Rusları endişelendirmediğini kaydetti.

Türkiye’ye rezervasyon iptalleri gözlenmiyor

Intourist de Türkiye’ye rezervasyonlarda iptallerin gözlemlenmediğini bildirdi. Şirketten yapılan açıklamada, “Intourist’in, Rusya’nın bir dizi şehrinden Antalya’ya yaz charter programları takvime uygun olarak 1 Nisan’da başladı. Daha önce olduğu gibi, tur iptalleri yalnızca turistlerin kişisel nedenlerinden dolayı oluyor” denildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle