Hoşgeldiniz  

TURİZMCİLER ITB BERLİN’E ÇIKARMA YAPACAK

SEMİH KÖKEN | 25 Şubat 2015 | Antalya Haber, Turizm A- A+

Tur operatörleri, oteller, uçak şirketleri, online rezervasyon yapan internet siteleri başta olmak üzere 10 bin 147 firma, kuruluş, bakanlık, yerel yönetim ve turizm örgütünün katılacağı fuarda Türkiye 3079 metrekarelik stantta, fuarın ilk üç günü turizm profesyonellerine, son iki günü de tatilcilere Türkiye’nin turizm değerlerini, konaklama tesislerini tanıtacak. 2015 sezonuna yönelik sözleşmelerin imzalanacağı ve aslında borsa niteliğinde olan fuar, turist kabul eden şirketlerle, turist gönderen tur operatörlerinin pazarlıklarına sahne olacak.

26 SALONDA 160 BİN METREKARE

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Messe adı verilen fuar alanı, toplam 160 bin metrekarelik 26 salondan oluşuyor. Fuar alanının büyüklüğü nedeniyle, salonlar arasında ücretsiz dolmuş seferleri yapılıyor. İspanya, Yunanistan, İtalya, Mısır gibi Akdeniz çanağında iddialı ülkelerin en az 2’şer bin metrekarelik standlar kurduğu fuarda Türkiye bu yıl 3079 metrekarelik alan kiraladı.

5 BİN 700 GAZETECİ GİDECEK

Fuarı her yıl ortalama 50 ile 70 arasında ülkenin turizm bakanı ziyaret ediyor. İlk üç günü yalnızca turizm profesyonellerine, son iki günü de tatilcilere açık olan fuarı, 114 bini turizm profesyoneli olmak üzere yaklaşık 170 bin kişi gezecek. Fuara gazeteciler de büyük ilgi gösteriyor. Bu yıl 81 ülkeden 5 bin 700 gazeteci fuarı izlemek üzere akreditasyon yaptırdı.

TÜRKİYE ÇIKARMA YAPACAK

Fuarın en renkli ülkelerinden biri, uzun yıllardan beri olduğu gibi yine Türkiye olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kiraladığı alanda, bölgeler bazında tanıtıma ağırlık verilecek. Bakanlığın kiraladığı alanda bölgeler ayrı ayrı standlar kurarak tanıtım çalışması yapacak. Fuarda Türkiye’den otellerden tur şirketlerine, araç kiralama şirketlerinden turizm acentalarına yerel yönetimlere, valiliklere ve turizm sektörünün sivil toplum kuruluşlarına 245 katılımcı yer alacak.

Antalya’dan ise aralarında Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Antalya Tanıtım Vakfı, Belek Turizm Yatırımcıları Ortak Girişimi (BETUYAB), Alanya Turizm ve Tanıtma Derneği, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV), Patara Kültür ve Turizm Tanıtma Derneği, Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) ve Muratpaşa Belediyesi’nin de yer aldığı oteller ve seyahat acentalarıyla 80 katılımcı yer alacak.

HEMEN HER ÜLKE TURİST BEKLİYOR

ITB Berlin’de, turizm pazarında söz sahibi ülkelerin yanı sıra, bu sektörde adını duyurmak bir yana, adı terör, savaş, hastalık, ölüm ve yoksullukla anılan birçok ülke de boy gösterecek. Ordu ile Çin kökenli isyancılar arasında çatışmalarının devam ettiği ve bölgesel olarak sıkıyönetim uygulanan Myanmar 41 katılımcıyla, tur şirketleri, Surinam Havayollları ve Turizm Bakanlığı’yla Güney Amerika ülkesi Surinam 9, dünyanın en eski medeniyetlerinden birine ev sahipliği yapan fakat önemli kentleri IŞİD kontrolünde bulunan Irak ise 8 oteli ve tur şirketiyle fuarda yer alacak.

HEYECANLI BEKLEYİŞ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, ITB Berlin Turizm Borsası’nın dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olduğunun altını çizdi ve sektörde heyecanlı bir bekleyiş olduğunu dile getirdi. ITB’nın Avrupa pazarının genel yapısının ve yıl içinde turizm hareketliliğini belirleyen bir borsa niteliğinde olduğunu dile getiren Ayık, Türkiye’nin yıl içinde Avrupa pazarında sıkıntı yaşamayacağı öngörüsünde bulunarak, “Bunun için ITB Berlin heyecanlı fakat diğer yanda Rusya’ya ilişkin de endişeli bir bekleyiş var” dedi.

Rusya’da ekonominin durumunun hala durağan bir yapıya oturmadığının altını çizen Ayık, ‘Rus pazarında oluşabilcek olası kayıplar Avrupa pazarından telafi edilebilir mi?’ sorusuna, ITB Berlin’de bir noktaya kadar cevap bulunabileceğini dile getirdi.

ANTALYA VALİSİ DE GİDİYOR

AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya Valisi Muammer Türker başkanlığında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın da (ATSO) katılımıyla bir heyet olarak 3 Mart günü Berlin’de olacaklarını dile getirdi. ITB Berlin’de Avrupa pazarının son durumunu net olarak görme şansı yakalayacaklarını kaydeden Hacısüleyman, “Fuar öncesi için Avrupa pazarında geçen seneki düzeyde görünüyoruz. Herhangi bir artı ve eksi olmayacak gibi görünüyor. Fakat daha kesin olarak fuar sonrası değerlendirmede bulunabileceğiz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle